Κεντρική Ασίστ Shadow Κρητική φιλοξενία

Κρητική φιλοξενία

kritikoi-tragoudi

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ουδείς δικαιούται να αμφιβάλλει, αυτό είναι η κρητική φιλοξενία. Και μπορεί ο Αλέξανδρος Τρίγκας, στο προηγούμενο άρθρο του (“Παγκόσμια Ελλάδα“) ορθώς να υπολόγισε το βαρύ (ομολογουμένως) κόστος της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2015, αλλά λογάριασε χωρίς τον… ξενοδόχο.

Όπου “ξενοδόχος” βάλτε τους δήμους της Κρήτης και ειδικά του Ηρακλείου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί παράγοντες θα αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος της διοργάνωσης. Αυτός, ενδεχομένως, είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που η ΕΟΚ επέλεξε την Κρήτη για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Η λεβεντιά και η αγάπη των “σύντεκνων” για το μπάσκετ, αλλά και η “μπέσα” στον λόγο τους (τον έδωσαν, κατά πώς λέει το ρεπορτάζ, στον Κοτλέμπα), αποτελούν εχέγγυα για την εκπλήρωση του προϋπολογισμού των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ένεκα του ότι ένα μεγάλο μέρος των εξόδων θα πάει στη φιλοξενία των αποστολών, είναι δεδομένο ότι και το μπάτζετ θα βγει (όχι από το ταμείο της ΕΟΚ), και η φιλοξενία θα είναι άρτια (και κάτι παραπάνω).

Αυτό που δεν μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι πώς θα μετακυλήσουν οι παράγοντες της ομοσπονδίας άλλα χρέη που ήθελε δημιουργηθούν, από τη στιγμή που το ταμείο θα αντιμετωπίζει σταθερά πρόβλημα, αν δεν βρεθούν νέοι χορηγοί, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία της χώρας, αλλά και λόγω της ανύπαρκτης λειτουργίας της ΕΟΚ στον τομέα του μάρκετινγκ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…