Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” στο τέλος η ΤΣΣΚΑ

“Καθάρισε” στο τέλος η ΤΣΣΚΑ

cska triumph

cska-triumph

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαμψε την αντίσταση της Τριούμφ εντός έδρας με 74-71 και ανέβηκε στο 13-2 στον δεύτερο όμιλο της βαλτικής λίγκας.

Το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα “καθάρισε” την… μπουγάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο αφού πρώτα χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μία σπουδαία ανατροπή. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι ήταν πίσω στο σκορ με 58-51 στο 30’ αλλά με επιμέρους σκορ 23-13 στο τέλος κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την “μάχη” των ριμπάουντ (34 έναντι 25) αλλά χωρίς αντίκρισμα…

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους Μοσχοβίτες ενώ ο Κάιλ Χάινς πρόσθεσε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Κόρι Χίγκινς (17 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

“Περίπατος” για Νίζνι

Την όγδοη νίκη της στην λίγκα πανηγύρισε η Νίζνι η οποία συνέτριψε εντός έδρας τη Νίμπουρκ με 95-73. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης αλλά την… μετέτρεψαν σε “περίπατο” χάρη στο επιμέρους σκορ 31-11 που πραγματοποίησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μάλιστα οι παίκτες της ρωσικής ομάδας ευστόχησαν σε 12 τρίποντα (12/25-48%) και υπερείχαν στα ριμπάουντ (38 έναντι 28). Ο Τέιλορ Ροτσέστι (25 πόντοι, 6 ασίστ) και ο Πρίμοζ Μπρέζετς (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Από την άλλη ο Τσέστερ Σίμονς πέτυχε 23 πόντους για τους Τσέχους που υποχώρησαν στο 4-11.

Με ανατροπή η Λιέτουβος

Στο 10-5 ανέβηκε η Λιέτουβος Ρίτας η οποία επικράτησε εντός έδρας της Ντόνετσκ με 85-75. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μία “επική” ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και κατόρθωσαν να πάρουν το ροζ φύλλο. Συγκεκριμένα η λιθουανική ομάδα ήταν πίσω στο σκορ με 48-33 στο 20’ ωστόσο στην επανάληψη ήταν καταιγιστική και με επιμέρους σκορ 52-27 όχι μόνο γύρισε… τούμπα το ματς αλλά κέρδισε και με διψήφια διαφορά. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που σούταραν με ποσοστό 62% (26/42) στα δίποντα. Ο Ντάριους Σονγκάιλα με 16 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος”. Πρώτος σκόρερ για τους Ουκρανούς ήταν ο Ντάρελ Μίτσελ.

Χαλαρά η Λοκομοτίβ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Λοκομοτίβ Κούμπαν επιβλήθηκε εντός έδρας της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης με 76-63 και πέτυχε την όγδοη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι έφτασαν χαλαρά στο ροζ φύλλο αφού κυριάρχησαν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, προηγήθηκαν με 61-43 στο 30’ και ακολούθως διατήρησαν την πρωτοπορία. Ο Ντέρικ Μπράουν με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 6-9 ο Τζάρεντ Χόμαν είχε 14 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Αστάνα – Τσμόκι Μινσκ 99-82 (22/2)
Κράσνιε Κρίλια – Ρίγα 91-84 (22/2)
Ούνικς Καζάν – Κάλεφ 77-60 (22/2)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Τριούμφ 74-71
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 76-63
Νίζνι – Νίμπουρκ 95-73
Λιέτουβος Ρίτας – Ντόνετσκ 85-75
Νεπτούνας – Κράσνι Βόλγκογκραντ (24/2)
Ενισέι – Τουρόφ (25/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…