Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Είχαμε ψυχικά αποθέματα”

“Είχαμε ψυχικά αποθέματα”

markopoulos oaka

markopoulos-oaka
Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από την Πάτρα σε ένα ματς που έδειχνε να το είχε καθαρίσει από το ημίχρονο, αλλά ο Απόλλων πραγματοποίησε μεγάλη αντεπίθεση με τον “Δικέφαλο” εν τέλει να παίρνει οριακή νίκη.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος  συνεχάρη τους παίκτες του για τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν τονίζοντας πως η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα:

Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στους παίκτες, που είχαν το ψυχικό σθένος στην επέλαση που έκανε ο Απόλλωνας στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε και ορισμένα λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στον Απόλλωνα να βάλει μεγάλα καλάθια και να μπει στο παιχνίδι.Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μία ομάδα με καλό ρυθμό, διαφορετική από αυτήν που είχαμε αντιμετωπίσει στο ματς του πρώτου γύρου και μετά από τη νίκη στη Ρόδο ήταν ακόμη καλύτερη.

Έπρεπε να βρούμε τις αδυναμίες του Απόλλωνα και το πετύχαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάναμε αιφνιδιασμούς, πετύχαμε εύκολα καλάθια, κι από την διαφορά που πήραμε εξαρτήθηκε όλη η εικόνα του αγώνα. Όταν ο Απόλλωνας πλησίασε δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για την προσπάθειά που κάνει και στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Θέλουμε να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, γιατί αυτό είναι το καλύτερο να παίζουμε με κόσμο σε όλα τα γήπεδα”.

Επιπλέον, σχολιάζοντας τα παράπονα του Νίκου Βετούλα για τη διαιτησία δήλωσε: “Θέλετε να σχολιάσω μόνο αυτά ή όσα έγιναν σε όλο το παιχνίδι; Γιατί έχω κι εγώ να πω πολλά και για μαρκαρίσματα στον Κούπερ και πολλά, αλλά δεν νομίζω ότι αυτές οι φάσεις που λέει ο αντίπαλος προπονητής έκριναν το παιχνίδι”.

Από την πλευρά των παικτών, ο Κώστας Χαραλαμπίδης, πρόσθεσε: “Ήρθαμε να παίξουμε με μία ομάδα που έχει πολύ καλό ρυθμό στο πρωτάθλημα με τρεις συνεχόμενες νίκες, με ενθουσιασμό, με παίκτες που μπορούν να σουτάρουν από μακριά. Γενικά είναι ομάδα που είναι σε καλό δρόμο και η Πάτρα είναι μία πόλη που αγαπά το μπάσκετ.

Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για μας, γιατί ορίζει την πορεία μας για το μέλλον και το τι πρέπει να κάνουμε. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη την διάρκειά του, ακόμη κι όταν ο Απόλλωνας επανήλθε από μία διαφορά 15 πόντων. Ήμασταν και ψύχραιμοι στο τέλος.

Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, στο δεύτερο δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό, αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο έτσι όπως έγινε το παιχνίδι. Δεν είναι και στα πλεονεκτήματά μας το ότι χάσαμε την διαφορά. Είναι κρίμα για την προσπάθειά μας, αλλά ήμασταν ψύχραιμοι και πήραμε αυτό που θέλαμε. Νομίζω ότι ήταν μία επαγγελματική νίκη.

Δεν στοχεύουμε συγκεκριμένα παιχνίδια, παίζουμε σε κάθε παιχνίδι όσο μπορούμε, έχουμε βλέψεις σαν ομάδα, είναι σημαντικό να τερματίσεις 3ος ή 4ος, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει στόχο και τον ακολουθεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…