Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Είναι μακρύς ο δρόμος”

“Είναι μακρύς ο δρόμος”

ziagkos pagkos psichiko

ziagkos-pagkos-psichiko

Ο “αρχιτέκτονας” της ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα ζητήματα που αφορούν τη “Βασίλισσα“. Ο τεχνικός ηγέτης της ανανεωμένης “Ένωσης” αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, στη νίκη επί της Καβάλας στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής, αλλά και στη σημαντική βοήθεια που υπάρχει από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ: “Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι, αφού βαθμολογικά είμαστε στην 1η θέση και αγωνιστικά βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο, περνώντας νικηφόρα από σχεδόν όλες τις δύσκολες επαρχιακές έδρες. Το σίγουρο, όμως είναι ότι ο δρόμος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι ακόμα μακρύς κι οφείλουμε να μην σταθούμε στη διαδρομή που έχουμε μέχρι τώρα. Επιβάλλεται να παραμείνουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι σηκώνοντας το βλέμμα μας μόνο μέχρι το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου κάθε φορά”.

Για τη νίκη επί της Καβάλας (64-63) στο ντέρμπι: “Ξέροντας ότι αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που έχει βρει καλό ρυθμό, πατήματα και διαθέτει ρόστερ έμπειρο και παραγωγικό επιθετικά προσεγγίσαμε τον σχεδιασμό μας αμιγώς αμυντικά. Ξέραμε ότι οι πιθανότητες νίκης θα αυξάνονταν σε ένα κλειστό παιχνίδι που θα πηγαίνει κοντά στο 65 πόντους και εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε. Ήταν σημαντικό ότι κρατήσαμε δύο από τους πιο επιθετικογενείς παίκτες της Καβάλας χαμηλά, καθώς Καραποστόλου και Τότσιος σκόραραν 5 και 7 πόντους αντίστοιχα. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας διαδραμάτισε και ο παράγοντας κόσμος, ο οποίος έδωσε ενέργεια στα πόδια των παιδιών”.

Για τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια: “Ομολογουμένως κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του όλου εγχειρήματος και της επιλογής της επανεκκίνησης της ομάδας ο κόσμος αντιμετώπισε με επιφυλακτικότητα την συμμετοχή στη Β’ εθνική. Κλονίστηκε η σχέση του με το τμήμα, καθώς έχει συνηθίσει να καμαρώνει την ομάδα σε παιχνίδια Α1 και σαλόνια ευρωπαϊκού επιπέδου. Η αντίδραση του κόσμου ήταν δικαιολογημένη και λίγο ως πολύ αναμενόμενη.

Οι πειστικές εμφανίσεις και η εικόνα που βγήκε προς τα έξω ότι ο αρχικός σχεδιασμός βρίσκεται σε καλό δρόμο βοήθησε ώστε να αναθερμανθεί η σχέση μας με τον κόσμο. Οι φίλαθλοι είδαν ότι πράγματι η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει δυνατή, αξιοπρεπής και καθαρή εκεί που ανήκει. Το ενδιαφέρον του κόσμου φέτος είναι σταθερά αυξανόμενο και κάθε εβδομάδα είτε παίζουμε εντός είτε εκτός μας μεταδίδει το πάθος του και τη θέλησή του για την επιστροφή της ομάδας”.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια να επιστρέψει στην Α1 η ΑΕΚ: “Ένα από τα βασικά ζητήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν το γηπεδικό, αφού παίξαμε όλα τα εντός έδρας του πρώτου γύρου στο ουδέτερο γήπεδο της Καισαριανής. Το δεύτερο ζητούμενο ήταν να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν οι αθλητές στο μεγάλο ψυχολογικό φορτίο του “πρέπει” σε κάθε αγώνα. Προσπαθούμε να μετατρέψουμε την αναμενόμενη πίεση του αποτελέσματος σε κίνητρο για τα παιδιά κάθε εβδομάδα, αναδεικνύοντας την αποστολή και το καθήκον που έχουμε όλοι αναλάβει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…