Κεντρική NBA NCAA Δικαιολόγησαν το όνομά τους

Δικαιολόγησαν το όνομά τους

memphis gonzaga

memphis-gonzaga

Η λέξη “σταθερότητα” μπορεί να μην είναι… γνωστή στο Memphis τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα κακό. Αντίθετα, χθες οι “Tigers” πήραν τη νίκη απέναντι στο Gonzaga (60-54) δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Κι όλα αυτά επειδή κυριάρχησαν στους αιθέρες (44 ριμπάουντ έναντι 28), την ίδια ώρα που είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Σε ακόμη ένα ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς, το Texas Tech “λύγισε” εντός έδρας το Oklahoma State (65-61) αφήνοντας… με το παράπονο τους “Cowboys“, και δη τον Marcus Smart (22π.), ο οποίος λίγο έλειψε να… ξεφύγει εντελώς στο τέλος του αγώνα, οπότε και χτύπησε (ελαφρά) έναν φίλαθλο των “Red Raiders“. Τίποτα, όμως, δεν μπορούσε να χαλάσει το βράδυ των γηπεδούχων, οι οποίοι έχοντας τον Jaye Crockett (21π.-12ριμπ.) σε ρόλο… οδηγού έφτασαν στη σημαντική νίκη.

Μία από τις μεγαλύτερες “σφαλιάρες” της φετινής χρονιάς δέχθηκε το Cincinnati, το οποίο πήγε για… τουρισμό στην έδρα του SMU. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι “Methodist Mustangs“, οι οποίοι πήραν τη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (76-55) δείχνοντας πως… μπορούν να κάνουν πολλές “ζημιές”. Για τους νικητές, από 15π. σημείωσαν οι Nick Russell και Ben Moore, την ίδια ώρα που στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Sean Kilpatrick (22π.).

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το Iowa το ντέρμπι με το Michigan κερδίζοντας με 85-67. Οι “Wolverines” δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, κάτι που επέτρεψε στους γηπεδούχους να “χτίσουν” από νωρίς μία σημαντική διαφορά, η οποία μεγάλωνε καθώς περνούσε η ώρα. Όταν, μάλιστα, είδαν τον Roy Devyn Marble (26π.) να βλέπει το αντίπαλο καλάθι σαν… βαρέλι, όλα είχαν τελειώσει.

Τέλος, το Kansas πήρε τη νίκη απέναντι στο West Virginia (83-69) έχοντας ως ηγέτη τον Andrew Wiggins (19π.), ενώ το Kentucky έκανε το καθήκον του στην έδρα του Mississippi State (69-59) φτάνοντας, αν και δύσκολα, στην τελική επικράτηση.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Florida – Alabama 78-69
Northern Iowa – Wichita State 73-82
SMU – Cincinnati 76-55
Kansas – West Virginia 83-69
Iowa – Michigan 85-67
Boston College – Duke 68-89
La Salle – Saint Louis 63-65
Kansas State – Texas 74-57
Iowa State – TCU 84-69
Mississippi State – Kentucky 59-69
Texas Tech – Oklahoma State 65-61
Oklahoma – Baylor 88-72
Georgia Tech – Virginia 45-64
Memphis – Gonzaga 60-54
Notre Dame – North Carolina 62-73

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…