Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων – ΠΑΟΚ 77-81

Απόλλων – ΠΑΟΚ 77-81

tsairelis ikaros paok

tsairelis-ikaros-paok

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας στην Αχαΐα ήταν εμφανής μόνο κατά διαστήματα, πράγμα που έδωσε στους φιλοξενούμενους αγχωτική νίκη (81-77). Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπολου επιβεβαίωνε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την αγωνιστική της υπεροχή, αλλά οι Πατρινοί αποδείχθηκαν πολύ “σκληρά καρύδια” φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο. Χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Κι αυτό γιατί αν εξαιρεθεί το πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι (αν και με μικρό προβάδισμα), η συνέχεια ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος επέβαλλε τον ρυθμό του.

Η επιθετική πολυφωνία σε συνδυασμό με το βάθος πάγκου και το εκπληκτικό δίδυμο των ΧαραλαμπίδηΤσαϊρέλη ήταν στοιχεία ικανά να του δώσουν αέρα δεκατριών πόντων (45-32) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αφού το τρίποντο (πίσω από τη σέντρα) που πέτυχε ο Αργυρόπουλος με το άκουσμα της κόρνας κρίθηκε εκπρόθεσμο από τους διαιτητές.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Νίκου Βετούλα πάλεψε όσο μπορούσε. Η μαχητικότητα, άλλωστε, αποτελεί ένα από τα στοιχεία που την έχουν καθιερώσει στη μεγάλη κατηγορία την τελευταία διετία. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν είχε τον τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ “χτυπούσε” σωρηδόν μέσα από αιφνιδιασμούς εκμεταλλευόμενος στο έπακρο κάθε λάθος που έκαναν οι Πατρινοί.

Πάνω στο σημείο, όμως, που το παιχνίδι έδειχνε να καταλήγει στους φιλοξενούμενους, ο Απόλλων Πάτρας είχε την απάντηση και κρατιόταν “ζωντανός” στη διεκδίκηση της νίκης, ιδίως στην τέταρτη περίοδο, όπου “έτρεξε” σερί 13-0 περνώντας μπροστά στο σκορ (70-67) στο 36ο λεπτό.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι… από το πουθενά και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η ευστοχία των “μελανόλευκων” από την περιφέρεια. Το τελευταίο λεπτό βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα (81-77).

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 35-45, 57-64, 77-81.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Ρος 16 (2), Αργυρόπουλος 14 (1), Καπερώνης, Ντάνιελ 14, Ουίλσον 13 (3), Λιανός, Πέτροβιτς 3 (1), Μιλουτίνοβιτς 4, Μπολντς 13 (1 τρίπ., 8 ριμπ., 7 ασ.).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 14 (1), Κούπερ 6 (6 ριμπ., 6 ασ.), Χαραλαμπίδης 26 (4), Τσόχλας, Τσαϊρέλης 23 (8 ριμπ.), Δέδας 2, Μαργαρίτης 2, Καλλές, Μπόγρης 7, Κασελάκης 1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…