Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

jamal shuler khimik radnicki

jamal-shuler-khimik-radnicki

Η Χιμίκ επιβλήθηκε εντός έδρας της Στρασμπούρ με 74-63 στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των “32” του Eurocup, πέτυχε την τρίτη της νίκη για τον δέκατο τέταρτο όμιλο και προκρίθηκε στους “16” της διοργάνωσης ως δεύτερη πίσω από την Άλμπα Βερολίνου.

Οι Γερμανοί κέρδισαν την Ραντνίτσκι με συνέπεια οι Σέρβοι να αποχαιρετίσουν την διοργάνωση ενώ αντίθετα οι Ουκρανοί συνεχίζουν την πορεία τους. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ βρέθηκαν να προηγούνται με 55-44, 9 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Έκτοτε δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν αυτή την διαφορά.

Ο Τζαμάλ Σούλερ με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Ρομέο Τράβις με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Πολ Ντιλέινι με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδήγησαν εκ του ασφαλούς τη Χιμίκ στη νίκη. Στον αντίποδα ο Ρομέιν Ντουπόρτ (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Αντουάν Ντιό (15 πόντοι, 6 ασίστ) δεν έφταναν για τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 2-4 και αποκλείστηκαν.

“Δούλεψε” και για τη… Χιμίκ

Η Άλμπα Βερολίνου δεν επέτρεψε στη Ραντνίτσκι να “αποδράσει” με το διπλό από την Γερμανία, την νίκησε με 92-83 και ουσιαστικά “δούλεψε” και για την Χιμίκ. Οι Βερολινέζοι ήταν ήδη στους “16” ως πρώτοι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, προηγήθηκαν με 46-33 στο 20’ και παρά την μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους (65-59 στο 30’) δεν αγχώθηκαν ιδιαίτερα στο να πάρουν την πέμπτη τους νίκη. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν (23 πόντοι) και ο Ρέτζι Ρέντινγκ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Μάρκο Μαρίνοβιτς είχε 19 πόντους και 10 ασίστ.

Πήρε το “θρίλερ” και την… πρόκριση

Η Λιέτουβος Ρίτας επικράτησε εντός έδρας της Τσεντεβίτα με 75-74 σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε “θρίλερ” και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση ως πρώτη στον δέκατο έκτο όμιλο με ρεκόρ 4-2. Αντίθετα οι Κροάτες υπέστησαν την τέταρτη ήττα τους και αποκλείστηκαν. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, οι γηπεδούχοι το πρώτο (επιμέρους σκορ 41-27) και οι φιλοξενούμενοι το δεύτερο (επιμέρους σκορ 47-34).

Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις με δύο ελεύθερες βολές στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα έδωσε την νίκη στην ομάδα του αφού ακολούθως ο Γκόραν Σούτον (αστόχησε σε τρίποντο) και ο Άλαν Ρέι (έχασε το λέι απ μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ) δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους Λιθουανούς με τον Σεϊμπούτις να προπορεύεται (15 πόντοι). Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους πρόσθεσε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νόλαν Σμιθ (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

“Καθάρισε” με Γκιουλέρ η Μπεσίκτας

Με καλάθι του Μουρατκάν Γκιουλέρ (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ), 5 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, η Μπεσίκτας έφυγε με το διπλό από την Ισπανία, επιβλήθηκε της Σαραγόσα με 79-77 και προκρίθηκε ως δεύτερη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 43-36 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 41-36 του πρώτου μέρους και στο φινάλε πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη. Ο Κρις Λόφτον με 25 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Βίκτορ Σανικίτζε τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Κέρδισε αλλά… αποχαιρέτισε

Η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη έκαμψε την αντίσταση της Χάποελ Ιερουσαλήμ εντός έδρας με 93-79 για τον δέκατο τρίτο όμιλο, ολοκλήρωσε την δεύτερη φάση με ρεκόρ 3-3 αλλά αποχαιρέτισε την διοργάνωση από την στιγμή που η Μπουντιβέλνικ πήρε το διπλό στην Λιουμπλιάνα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος και κατέκτησαν εύκολα το ροζ φύλλο αφού “καίγονταν” για την νίκη. Ο Κιθ Σίμονς με 21 πόντους και ο Ερλ Ρόουλαντ με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Πρώτος σκόρερ για τους Ισραηλινούς ήταν ο Μπρέισι Ράιτ με 17 πόντους.

Στους “16” η Μπουντιβέλνικ

Την τέταρτη νίκη που της επιτρέπει να είναι “παρών” στους “16” της διοργάνωσης πανηγύρισε η Μπουντιβέλνικ η οποία “άλωσε” την Λιουμπλιάνα και έριξε στο… καναβάτσο την Ολίμπια (87-83). Η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το διπλό χάρη σε δύο ελεύθερες βολές του Μπλέικ Αχέρν στα 17 δευτερόλεπτα που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Ήταν η πέμπτη ήττα για τους Σλοβένους οι οποίοι είχαν μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (43 έναντι 22) αλλά και 15 λάθη. Ο Αχέρν (18 πόντοι), ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς (18 πόντοι) και ο Ρίκι Μάιναρντ (18 πόντοι) αποτέλεσαν την “αγία τριάδα” των Ουκρανών. Από τους ηττημένους δεν έφταναν ο Ντεϊβίντας Γκαίλιους (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Άλεν Όμιτς (21 πόντοι).

Ήττα και αποκλεισμός για Μακάμπι Χάιφα

Η Χίμκι πέρασε… αέρας από το Ισραήλ, συνέτριψε την Μακάμπι Χάιφα με 86-66 και την… έστειλε σπίτι της αφού ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Νίμπουρκ οι πρωταθλητές Ισραήλ υστερούν στην ισοβαθμία με τους Τσέχους. Από εκεί και πέρα οι Ρώσοι προκρίθηκαν έχοντας το αήττητο στον ενδέκατο όμιλο. Η αναμέτρηση τελείωσε νωρίς καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 34-18 στο 10’ και 56-28 στο 28’. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας. Ο Πέτρι Κοπόνεν με 19 πόντους και ο Σεργκέι Μόνια με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 2-4 διασώθηκε ο Ντάγκαν Γιβζόρι με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Έχασε αλλά… πέρασε

Η Νίμπουρκ ηττήθηκε εκτός έδρας από την Σιένα με 86-84 αλλά πέρασε στους “16” μετά και την ήττα της Μακάμπι Χάιφα. Οι Τσέχοι προκρίθηκαν ως δεύτεροι. Από την άλλη οι πρωταθλητές Ιταλίας είπαν “αντίο” με ρεκόρ 2-4. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, πήραν… κεφάλι με 69-57 στο 30’ και παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν πήραν το ροζ φύλλο και έκλεισαν θετικά την διοργάνωση. Ο Έρικ Γκριν με 24 πόντους ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ο Ράντοσλαβ Ράντσικ τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τρίτη νίκη για Οστάνδη

Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς αφού και οι δύο ομάδες έχουν αποχαιρετίσει την διοργάνωση η Οστάνδη κέρδισε εκτός έδρας τη Ζιελόνα Γκόρα με 84-80 και έφτασε στο 3-3 την ώρα που οι πρωταθλητές Πολωνίας είπαν “αντίο” με ρεκόρ 1-5 στον δέκατο πέμπτο όμιλο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα έφτασαν στο ροζ φύλλο έχοντας 12/24 (50%) στα τρίποντα και 9 περισσότερα ριμπάουντ (37 έναντι 28). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους Βέλγους που είχαν ως πρώτο “βιολί” τον Ντούσαν Τζόρτζεβιτς (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ). Από την άλλη ο Λούκας Κόζαρεκ είχε 27 πόντους.

Διπλό και πρωτιά για Νίζνι

Για τον δωδέκατο όπου μετέχει και ο Πανιώνιος η Νίζνι πέτυχε σπουδαίο διπλό στην Σερβία επί του Ερυθρού Αστέρα (78-74) και “καπάρωσε” την πρώτη θέση ενώ αντίθετα οι “ερυθρόλευκοι” προκρίθηκαν ως δεύτεροι. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 23-16 και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 58-55 της τρίτης περιόδου. Αξίζει να τονιστεί ότι οι παίκτες της ρωσικής ομάδας σούταραν με ποσοστό 63,3% (19/30) στα δίποντα την ώρα που οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (36 έναντι 23). Ο Σέμεν Αντόνοφ με 20 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Τσαρλς Τζένκινς τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους.

Το δεύτερο εισιτήριο η Σάσσαρι

Για τον δέκατο όμιλο η Σάσσαρι συνέτριψε εντός έδρας την Μπάμπεργκ με 102-84 και συνεχίζει στην επόμενη φάση καθώς κάλυψε και τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο (83-72). Οι Ιταλοί εξασφάλισαν το δεύτερο εισιτήριο στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου ήταν καταιγιστικοί και με επιμέρους σκορ 29-13 δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και έφτασαν στην “κατοστάρα”. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 18 (!) τρίποντα (18/32-56%).

Ο Κάλεμπ Γκριν με 32 πόντους ήταν συγκλονιστικός για τους νικητές. Από την άλλη ο Ντ’ Ορ Φίσερ είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Ζακ Ράιτ τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (3/4 βολές, 2/3 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 17 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα. Ήταν το τελευταίο ματς του Ράιτ με την φανέλα της Μπάμπεργκ λίγο πριν από τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό.

Με ψηλά το κεφάλι η Γκραβελίν

Η Γκραβελίν “λύγισε” εντός έδρας την Άνκαρα για τον δέκατο όμιλο και αποχαιρέτισε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι και με ρεκόρ 2-4. Αντίθετα ήταν η δεύτερη ήττα για τους Τούρκους οι οποίοι όμως είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του αγώνα σε όλη την διάρκειά του και δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι το φινάλε. Μάλιστα οι Γάλλοι σούταραν με ποσοστό 61,5% (24/39) στα δίποντα. Ο Ουσμάν Καμαρά με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές την ώρα που πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους ηττημένους. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπερκάι Καντάν με 17 πόντους.

Κορυφή για Ναντέρ, δεύτερη η Ουλμ

“Χαμός” έγινε στον ένατο όμιλο αφού παρά το γεγονός ότι η Καντού “απέδρασε” με το διπλό από την Γερμανία, στους “16” προκρίθηκε η Ουλμ καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία. Συγκεκριμένα το αποψινό ματς έληξε 85-77 υπέρ των Ιταλών ωστόσο οι Γερμανοί είχαν κερδίσει με 106-97 στον αγώνα του πρώτου γύρου. Η κορυφή του ομίλου ανήκει στην Ναντέρ η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Πίναρ Καρσίγιακα με 76-57.

Από εκεί και πέρα η Καντού ήλεγχε την αναμέτρηση στην Γερμανία, ήταν μπροστά με 60-49 στο 30’ ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 28-25 στο τέταρτο δεκάλεπτο, δεν γλίτωσαν την ήττα αλλά πήραν την πρόκριση. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μάαρτεν Λέουνεν με 20 πόντους ενώ ο Τζο Ράγκλαντ πρόσθεσε 15 πόντους και 10 ασίστ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Έντγκαρ Σόσα με 22 πόντους. Όσον αφορά στην Ναντέρ, η γαλλική ομάδα “καθάρισε” εύκολα με κύριο “όπλο” την άμυνα. Ο ΝτεΣόν Τόμας και ο Γιοχάν Πασαβέ είχαν από 11 πόντους έκαστος. Τους ίδιους πόντους πέτυχε και ο Εστεμπάν Μπατίστα για τους Κυπελλούχους Τουρκίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της φάσης των “32”:

Θ’ Όμιλος:
Ουλμ – Καντού 77-85
Ναντέρ – Πίναρ Καρσίγιακα 76-57

Ι’ Όμιλος:
Γκραβελίν – Άνκαρα 86-72
Σάσσαρι – Μπάμπεργκ 102-84

Κ’ Όμιλος:
Μακάμπι Χάιφα – Χίμκι 66-86
Σιένα – Νίμπουρκ 86-84

Λ’ Όμιλος:
Πανιώνιος – Μπιλμπάο 84-88
Ερυθρός Αστέρας – Νίζνι 74-78

Μ’ Όμιλος:
Μπάνβιτ – Χάποελ Ιερουσαλήμ 93-79
Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Μπουντιβέλνικ 83-87

Ν’ Όμιλος:
Χιμίκ – Στρασμπούρ 74-63
Άλμπα Βερολίνου – Ραντνίτσκι 92-83

Ξ’ Όμιλος:
Βαλένθια – Ούνικς Καζάν 73-76 (18/2)
Ζιελόνα Γκόρα – Οστάνδη 80-84

Ο’ Όμιλος:
Λιέτουβος Ρίτας – Τσεντεβίτα 75-74
Σαραγόσα – Μπεσίκτας 77-79

Η Βαθμολογία (τελική):

Θ’ Όμιλος: Ναντέρ 10, Ουλμ 9, Καντού 9, Πίναρ Καρσίγιακα 8.
Ι’ Όμιλος: Άνκαρα 10, Σάσσαρι 9, Μπάμπεργκ 9, Γκραβελίν 8.
Κ’ Όμιλος: Χίμκι 12, Νίμπουρκ 8, Μακάμπι Χάιφα 8, Σιένα 8.
Λ’ Όμιλος: Νίζνι 11, Ερυθρός Αστέρας 10, Μπιλμπάο 9, Πανιώνιος 6.

Μ’ Όμιλος: Χάποελ Ιερουσαλήμ 10, Μπουντιβέλνικ 10, Μπάνβιτ 9, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 7.
Ν’ Όμιλος: Άλμπα Βερολίνου 11, Χιμίκ 9, Ραντνίτσκι 8, Στρασμπούρ 8.
Ξ’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν 11, Βαλένθια 9, Οστάνδη 9, Ζιελόνα Γκόρα 7.
Ο’ Όμιλος: Λιέτουβος Ρίτας 10, Μπεσίκτας 10, Τσεντεβίτα 8, Σαραγόσα 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…