Κεντρική Διεθνή Στα ημιτελικά με “περίπατο”

Στα ημιτελικά με “περίπατο”

rodriguez real gran kipello

rodriguez-real-gran-kipello

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε την Γκραν Κανάρια με 83-60 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της προημιτελικής φάση του Κυπέλλου Ισπανίας και προκρίθηκε στους “4” όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάλαγα – Σαραγόσα (22:30).

Οι πρωταθλητές ήταν καταιγιστικοί και δεν επέτρεψαν στους νησιώτες να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές εξασφάλισαν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (19-9), στην συνέχεια δεν “σήκωσαν” το… πόδι από το “γκάζι” και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Πάμπλο Λάσο να διαχειριστεί το υλικό του και να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες.

Και πώς να μην το κάνει αυτό ο τεχνικός της Ρεάλ από την στιγμή που όσο περνούσε η ώρα η διαφορά ανέβαινε; Οι Μαδριλένοι ήταν πολύ πιεστικοί στην άμυνα, δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα ενώ τα περισσότερα καλάθια που πετύχαιναν ήταν βγαλμένα με… αίμα.

Αντίθετα οι πρωτοπόροι της Liga Endesa έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι ειδικά όταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ξεκίνησε να μοιράζει αφιδώς… ασίστ (είχε 8 συνολικά). Αυτό είχε ως συνέπεια να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 41-20.

Στην επανάληψη παρέμεινε η ίδια εικόνα, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 24 πόντους (49-25), 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος για να μειώσουν οι νησιώτες σε 61-43 στο 30’ χάρη σε σερί 4-0 που πραγματοποίησαν. Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού όλοι περίμεναν το τελικό σκορ.

Ο Φελίπε Ρέγιες με γκολ-φάουλ έκανε το 76-50, 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Το τελικό 83-60 αποτύπωνε την εμφανή ανωτερότητα της Ρεάλ που μετέτρεψε το ματς σε “περίπατο”. Ο Νίκολα Μίροτιτς και ο Ρούντι Φερνάντεθ σημείωσαν από 17 πόντους έκαστος για τους Μαδριλένους.

Ο Ρέγιες τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 6 πόντους (3/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 26 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Σάμουελ Ταβάρες ο οποίος πέτυχε 16 πόντους και “μάζεψε” 12 ριμπάουντ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια 83-60
Τα δεκάλεπτα: 19-9, 41-20, 61-43, 83-60.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 17 (3), Ρέγιες 13, Ντίεθ 3 (1), Μίροτιτς 17 (2), Ροντρίγκεθ 4, Κάρολ 9 (1), Ντάρντεν 2, Γιουλ 6, Μπουρούσης 6 (11 ριμπ.), Σλότερ 2, Μεϊρί 2.
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (Μαρτίνεθ): Όλιβερ 1, Νιούλεϊ 7 (1), Μπέγιας 10, Μπάεθ 5 (1), Ταβάρες 16 (12 ριμπ.), Χάνσμπρο 9 (1), Ο’ Λίρι, Μαρτίν 9 (1), Μπεϊράν 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…