Κεντρική Basket League Άρης Πρεσβευτής ο Άρης

Πρεσβευτής ο Άρης

ARIS
Στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης, η ΚΑΕ Άρης ξεκίνησε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, από δω και πέρα, ο Άρης θα είναι πρεσβευτής του  θεσμού “Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014-“European Youth Capital Thessaloniki 2014″, το λογότυπο του οποίου θα προβάλλεται στις φανέλες της ομάδας. Μία κίνηση που καταδεικνύει τις δράσεις της ομάδας και εκτός των αγωνιστικών χώρων προωθώντας ενέργειες που αγγίζουν τη νεολαία τόσο στον αθλητισμό όσο και τον πολιτισμό.

Σήμερα το πρωί (18/02), υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίες ανάμεσα στις δύο πλευρές με την παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, της Aντιδημάρχου, Μαρίας Πασχαλίδου, του Προέδρου της Άρης Κ.Α.Ε., Λευτέρη Αρβανίτη, του Αντιπροέδρου της Άρης Κ.Α.Ε., Θεόδωρου Κουρόγλου, του Πέτρου Ράσογλου, του Υπεύθυνου του τμήματος Μάρκετινγκ, Νίκου Στακιά και των αθλητών της ομάδας, Αντώνη Ασημακόπουλου και Σπύρου Μούρτου.

Εν συνεχεία κάποιοι από αυτούς προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με τη συνεργασία αυτή.

Αρχικά μίλησε ο υπεύθυνος του τμήματος Μάρκετινγκ, Νίκος Στακιάς: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή ημέρα, γιατί ξεκινά η συνεργασία μας με το Δήμο και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη μέγιστη δυνατή προβολή του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 που συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Άρη μας.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Ο Άρης είναι μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλονίκης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινά αυτή η συνεργασία. Ο Άρης είναι μια πολύ νεανική ομάδα και μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Το λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Ασημακόπουλος: “Είναι χαρά μας και τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ, σε μία τέτοια συνεργασία που ξεκινάει σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, ένας πολύ σημαντικός θεσμός που έχει ξεκινήσει από το 2009 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και φέτος φιλοξενείται στη χώρα μας.

Είναι μια αχτίδα φωτός και ελπίδας σε όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και είναι ευκαιρία να δείξουμε σε όλους ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας τόπος, όχι απλά πολιτισμού, αλλά και ένας τόπος ο οποίος μπορεί να φιλοξενεί και να είναι επάξια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Νεολαίας, γιατί ξέρουμε όλοι ότι οι νέοι μας είναι αυτοί που θα οδηγήσουν το μέλλον, είναι η ελπίδα και ο δρόμος και οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε.

Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντική αυτή η συνεργασία για την ομάδα μας, γιατί όπως ξέρετε αποτελείται από πολύ νέα παιδιά, έχουμε το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας αυτή τη στιγμή στην Α1, οπότε νομίζω ότι πρόκειται για μία συνεργασία άκρως επιτυχημένη και σαν ομάδα του Άρη, θα είμαστε άξιος πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας”.

Η Αντιδήμαρχος αλλά και υπεύθυνη του θεσμού Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014,Μαρία Πασχαλίδου, τόνισε: “Το γεγονός ότι ο Άρης κλείνει τα 100 χρόνια Ιστορίας του, δε θα μπορούσε να περάσει έτσι ελαφρά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι μπασκετούπολη και μέσω του Άρη έχει αναδειχθεί το κομμάτι του μπάσκετ.

Το γεγονός, επίσης, ότι από τις επόμενες ημέρες το λογότυπο του 2014 θα κοσμεί τις φανέλες των παικτών, μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους, όπως και εμείς με τη σειρά μας, σε ό,τι αφορά την ομάδα, τα λογότυπα, τις δράσεις της και τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, θα μπορέσουμε να τα προωθήσουμε, να τα επικοινωνήσουμε και προσβλέπουμε σε μία συνεργασία κατά το έτος 2014, όπου η Θεσσαλονίκη θα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που μας πλησίασε για να δούμε τους τρόπους, με τους οποίους θα συνεργαστούμε κατά το έτος 2014 και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε: “Πρέπει να πω ότι η ομάδα μπάσκετ του Άρη έχει σφραγίσει όχι την Ιστορία απλά της Ελλάδος, της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Ιστορία της Ευρώπης. Έχει μια τεράστια παρακαταθήκη νικών και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους σαν πολίτες της πόλης, άσχετα από οποιαδήποτε ομαδική τοποθέτηση. Όταν έπαιζε ο Άρης στην Ευρώπη, όλη η Ελλάδα φώναζε “ζήτω ο Άρης ”.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε ποτέ να τα καταφέρουμε, να ξανακάνουμε την Ιστορία του μπάσκετ του Άρη όπως ήταν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτή η πρωτοβουλία και του Δήμου, αλλά και η ανταπόκριση της ομάδας του Άρη να φέρει στη φανέλα το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια για το Δήμο, διότι με αυτόν τον τρόπο  και με το δεδομένο ότι η ομάδα του Άρη είναι η πιο νεανική στην Α1, πιστεύουμε ότι θα ενδυναμώσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών των μικρών ηλικιών για το μπάσκετ, αλλά και για την Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Η Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένα γεγονός που περιλαμβάνει πάρα πολλά θέματα, ένα από αυτά φυσικά είναι και το αθλητικό κομμάτι. Ελπίζω ο Άρης να προβληθεί και αυτός ιδιαίτερα μέσα από τις δράσεις της Πρωτεύουσας Νεολαίας, για να μπορέσουμε να αισθανθούμε υπερήφανοι για τα νέα παιδιά. Ο Δήμος αγκαλιάζει όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών και όλων των αθλημάτων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

5.000 ενεργά και τακτοποιημένα μέλη στον Α.Σ. Άρης!

Εξαιρετική δουλειά γίνεται στον Α.Σ. Άρης, όπου πρόεδρος είναι ο Λευτέρης Αρβανίτης. Ο ιστ…