Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Πρέπει να κοπούν 5000 εισιτήρια”

“Πρέπει να κοπούν 5000 εισιτήρια”

prelevic
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή (21/02), ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Μίλησε για τα οικονομικά δεδόμένα της ΚΑΕ , τις υποχρεώσεις της και από παλαιότερες οφειλές, σημείωσε την ανάγκη να κοπούν 5.000 εισιτήρια στο ματς με τα Τρίκαλα, ενώ τόνισε πως η ομάδα δεν πουλάει παίκτες (παρά το τεράστιο οικονομικό όφελος) προς σεβασμό απέναντι στους φιλάθλους:

“Μια αναφορά σε κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας για το τι θέλουμε να πετύχουμε. Κάθε χρόνο γίνεται ένας προγραμματισμός για τα έσοδα και έξοδα. Ακόμη, γίνεται ένα πλάνο για τις παλιές υποχρεώσεις είτε για το Δημόσιο, είτε για το άρθρο 99. Υπολογίζουμε τα έσοδα από τα ματς με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, κυρίως, αλλά και για υποχρεώσεις για το Δημόσιο που δεν πρέπει να τις καθυστερούμε. Είναι κάτι που δεν είναι καινούριο, οπότε δεν μπορούμε να τις καθυστερούμε.

Αυτήν τη στιγμή παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών με τον Ολυμπιακό, χάθηκαν πολλά λεφτά και δεν έχουμε πάρει ακόμα τα λεφτά από τη κεντρική χορηγία. Χάνοντας τα έσοδα από τον Ολυμπιακό, έχουμε τον τρόπο να τα καλύψουμε, αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να πουλήσουμε 5.000 εισιτήρια στο ματς με τα Τρίκαλα. Αυτό το κενό δημιουργήθηκε επειδή χάσαμε τα έσοδα από τον Ολυμπιακό, στα οποία είχαμε υπολογίσει.

Είμαστε τρία χρόνια στο άρθρο 99, κάτι που δεν κάνουν πολλές εταιρίες. Είχαμε τη λύση να πουλήσουμε παίκτες και να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε γιατί σεβόμαστε τους υγιείς οπαδούς, αλλά και το τεχνικό τιμ, το οποίο κάνει καταπληκτική δουλειά και σε Ελλάδα και Ευρώπη“.

Εν συνεχεία ο Μπάνε Πρέλεβιτς απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου για:

-το αν είναι εφικτό να επιτευχθεί ο στόχος των 5.000 εισιτηρίων:

“Όλοι ξέρουμε πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Παρουσιάζω την ανάγκη και ο καθένας ας το εκλάβει όπως θέλει”.

-τη χορηγία:

“Η πρώτη σύμβαση εκτελείται, ενώ είμαστε σε αναμονή για τη δεύτερη. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία ταμειακή δυσκολία”.

-το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πουληθούν τόσα εισιτήρια: 

“Γιατί να μη γίνει; Αυτήν τη στιγμή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα. Δώσαμε τη δυνατότητα να αγοραστούν εισιτήρια και μέσω ίντερνετ. Μπορεί ο καθένας απ’ όλον τον κόσμο να αγοράσει ένα εισιτήριο αξίας 10 ευρώ, για να λύσουμε το πρόβλημα της ΚΑΕ”.

-το αν τελικά δεν πουληθούν: 

Εναλλακτικό πλάνο υπάρχει, αλλά γιατί να το σκεφτόμαστε. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Παρουσιάζω τη λύση και ελπίζω να γίνει”.

-το ποιους παίκτες υπήρχαν προτάσεις: 

“Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μη δημιουργήσω πρόβλημα. Πάντως, αν το κάναμε θα είχαμε λύση στα οικονομικά και θα καλύπταμε πολλά κενά”.

-τα προβλήματα στην καθημερινότητα σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά: 

“Δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή κανένα θέμα. Υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις που λύνονται μόνο με πληρωμή και έχουν γίνει πριν πολλά χρόνια”.

-το όσα λεφτά χάθηκαν από το ματς με τον Ολυμπιακό: 

“Είναι 50. 000 ευρώ, μαζί με το πρόστιμο. Δεν έχουμε παίκτη που παίρνει 50.000 ευρώ για να λέμε ότι έχουμε μεγάλο μπάτζετ και δεν έχουμε πρόβλημα να καλύψουμε αυτά τα λεφτά”.

-το πρόβλημα που δημιουργούν οι οπαδοί: 

“Δεν μπορεί να συμμετέχει μόνο η ομάδα. Είναι ένα θέμα της κοινωνίας και της Αστυνομίας. Είναι το βασικό ότι πρέπει να υπάρχει συνείδηση”.

-το αν έχει γίνει συζήτηση με φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχουν οικονομική ευχέρεια ώστε να βοηθήσουν: 

“Ναι, έχουμε προσεγγίσει. Μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια και να βοηθήσουν”.

-τις φήμες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς: 

“Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις δεν υπήρχαν ποτέ. Εμείς ανοίξαμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά κανείς δεν έβαλε χρήματα. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε συζητήσεις, γιατί αν κάποιος πήγαινε και έβαζε τα χρήματα θα γινόταν μεγαλομέτοχος”.

-το πρόβλημα με τη χορηγία: 

“Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα θέμα που μας εμποδίζει να πάρουμε τα χρήματα”.

– τις καθυστερημένες πληρωμές των παικτών: 

“Είναι υποχρεώσεις παλιές προς το Δημόσιο. Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή και από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις”.

-την έλλειψη βοήθειας από τον κόσμο παρά τις εκκλήσεις:

“Εγώ πιστεύω ότι λίγοι έχουν καταλάβει σε πόση δύσκολη θέση είναι η ΚΑΕ και πόσο δύσκολα έγιναν τα πράγματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς πληρώνουμε παλιές αμαρτίες.Σε κάθε συζήτηση το θέμα ήταν και ποιον παίκτη θα πάρουμε. Άρα είναι κατανοητό ότι κανένας δεν έχει καταλάβει τη δύσκολη θέση που είμαστε”.

-το πλάνο στις πληρωμές: 

“Έτσι ήταν προγραμματισμένα, μέχρι να λήξει η χρονιά. Αυτά που μπορούμε να τα καθυστερήσουμε, το κάναμε με κάποιες εγγυήσεις. Πάνω απ’ όλα πρέπει να πληρώνουμε το Δημόσιο”.

-το αν δεν πληρώσει ο ΠΑΟΚ κάποια δόση στο Δημόσιο: 

“Μπορεί να με βλέπετε και τελευταία χρονιά”.

-τον αριθμό των διαρκείας που έχει η ΚΑΕ: 

“Γύρω στα 500 και σύμφωνα με τα παιχνίδια, έβγαινε 5 ευρώ το ματς. Ήταν μια φθηνή διασκέδαση”.

-το έργο που ακολουθεί η διοίκηση:

“Μετά από τρία χρόνια έχω καταλάβει ότι δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να ακολουθήσει την ομάδα, βάζοντας προσωπική ζημία”.

-τη συμμετοχή στο Eurocup: 

“Οικονομικά δε συνέφερε. Η συμμετοχή στο Eurocup δε συμφέρει. Δεν έχεις έσοδα από τη διοργανώτρια αρχή. Η ομάδα του ΠΑΟΚ από τι στιγμή που μπορεί να συμμετέχει, πρέπει να συμμετέχει. Με 100 εισιτήρια, όμως, δεν μπορείς να πας πουθενά”.

-το γεγονός πως οι Μαρκόπουλος και Μπόγρης είχαν πει ότι ήταν καλό που αγωνίστηκε η ομάδα:

“Ήταν πάρα πολύ σωστή η απόφαση, γιατί προσεγγίσαμε κάποιους παίκτες που θα παίζανε στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει αποκτήσει και εμπειρίες. Πιστεύαμε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό, αλλά δεν έγινε. Η ζημία ήταν γύρω στις 50.000 ευρώ”.

-τη βοήθεια από τον ερασιτέχνη και το πρόβλημα με τη ΔΕΗ: 

“Εμείς είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε βοήθεια από τον Ερασιτέχνη, γιατί πιστεύω ότι κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αυτό είναι θέμα του ερασιτέχνη και εμείς δεν ασχολούμαστε. Εμείς, όμως, πρέπει να οργανωθούμε γιατί πρέπει να πληρώνονται από εμάς”.

-την πώληση των εισιτηρίων ενόψει Σαββατοκύριακου: 

“Το ίντερνετ λειτουργεί 24 ώρες και μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια. Εκτός αν πιστεύετε ότι δεν μπορούν να βρεθούν 5.000 ΠΑΟΚτσηες να αγοράσουν εισιτήρια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Αίμα» και «άμμος» στο ντέρμπι των Δικεφάλων

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Νίκος Γκάλης» 916/05, 17:00), με στόχο…