Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ο κόσμος τώρα ζεσταίνεται”

“Ο κόσμος τώρα ζεσταίνεται”

ziagkos-mets

Απόλυτα εγκρατής ενόψει του αγώνα με Καβάλα έδειξε ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Ο προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε, προχθές, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην 4Ε ΤV και στον συνάδελφο Γιώργο Διπλοϊδη.

Για τον αγώνα με Παγκράτι: “Είχαμε δύο πρόσωπα. Τρία καλά δεκάλεπτα και ένα δεκάλεπτο, το τέταρτο, όπου χαλαρώσαμε πνευματικά. Το Παγκράτι που παραμένει μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, έχει ένα νεανικό ρόστερ, δεν παράτησε το παιχνίδι. Κάποιες φορές κρατάς το αποτέλεσμα”.

Για τον αγώνα με Καβάλα: “Δεν είναι κλισέ. Δεν το λέμε για να το λέμε. Έχει πάρα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι πρόκειται για πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική κρύβει τους δικούς της κινδύνους. Αν δεν προσέξεις μπορεί να χάσει ο οποιοσδήποτε από τον οποιονδήποτε. Με μία νίκη επί της Καβάλας αποκτούμε συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στην Καβάλα. Από την άλλη, με στραβοπατήματα στα επόμενα παιχνίδια μπορείς να χάσεις το πλεονέκτημα το οποίο δημιούργησες. Θέλει παιχνίδι με παιχνίδι ιδιαίτερη προσοχή”.

Για την πρωτοπορία της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα: “Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπήκαμε ποτέ στην διαδικασία να κάνουμε υπολογισμούς. Η προσπάθεια και ο στόχος είναι για την επιστροφή της ομάδας στην Α1, έχοντας αυτό ως μονόδρομο ξέρεις ότι κάθε Σάββατο πρέπει να κερδίζεις. Περνώντας από την έδρα της Καβάλας και του ΟΦΗ, όπου οι συνδιεκδικητές μας έχασαν, νομίζω ότι αυτές οι δύο νίκες μάς έδωσαν έναν αέρα”.

Για τους έμπειρους παίκτες που αποκτήθηκαν: “Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ που θα αντέξει στην φθορά του χρόνου. Και δεν αναφέρομαι στη σωματική κόπωση αλλά στο κομμάτι των ψυχικών αποθεμάτων, με όλη αυτή την πίεση για πρωταθλητισμό και επιστροφή στην Α1. Θέλαμε παιδιά που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτές τις συνθήκες, και νομίζω ότι εκ του αποτελέσματος σε ένα βαθμό το έχουμε πετύχει”.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: “Ο κόσμος δεν έχει την υπομονή. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα. Ο κόσμος έχει μάθει να βλέπει την ομάδα στα σαλόνια της Α1. Έχει μάθει να βλέπει την ομάδα σε αγώνες ευρωπαϊκού, υψηλού επιπέδου. Ο κόσμος ενοχλήθηκε, πληγώθηκε, παρακολουθώντας αρχικά την εξέλιξη με τον αγωνιστικό υποβιβασμό της ομάδας στην Α2. Μετά ήλθε σε δεύτερο χρόνο η επιλογή της Βήτα Εθνικής. Όλα αυτά τον κλόνισαν. Υπήρξαν οι ψύχραιμες φωνές, αλλά και μια μεγάλη μερίδα, που δεν είχε τη δύναμη να ακολουθήσει. Τώρα, που πλησιάζει η Α1 ως στόχος βλέπουμε τον κόσμο να ζεσταίνεται και να βοηθάει”.

Για το αν πρέπει ΑΕΚ και Ηρακλής να παίζουν στην Α1: “Επ’ ουδενί δεν θα υποτιμήσουμε την προσπάθεια καμίας ομάδας που βρίσκεται άξια στην Α1, οργανωτικά και διοικητικά, μικρότερου βεληνεκούς ως προς το όνομα, όπως είναι η Κηφισιά, όπως είναι η Ελευσίνα, η οποία εκπροσωπεί μια πόλη ολόκληρη,, αλλά ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής, υπό καλές προϋποθέσεις και σωστούς όρους, οικονομικής υγείας και οργάνωσης να επιστρέψουν στην Α1”.

Για τη δική του παρουσία στην ΑΕΚ: “Επειδή φέτος κλείνω τον 18ο χρόνο στην ΑΕΚ, με εξαίρεση την πρώτη χρονιά της ομάδας στην Α2, που κράτησα μια απόσταση για προσωπικούς, ψυχολογικούς λόγους. Όταν έχεις παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα να παίρνει Πρωτάθλημα, να συμμετέχει σε αγώνες Ευρωλίγκας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει καινούριο ξεκίνημα στη Βήτα Εθνική, το μόνο που προλαβαίνεις να αξιολογήσεις είναι το βάρος της ευθύνης. Αναλαμβάνοντας αυτή την ευθύνη φεύγει ο οποιοσδήποτε φόβος ή ανησυχία ή επιφύλαξη για το αν έκανες καλώς ή κακώς. Παίρνεις την απόφαση και προχωράς”.

Για τις διαφορές ανάμεσα στην Α1 και Α2 Κατηγορία: “Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Από άποψη τακτικής, η Α2 προσομοιάζει στην Α1. Στην Α2 ίσως οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες, γιατί η παρουσία των ξένων στην Α1, άρα ένα επίπεδο παραπάνω σε θέματα ταχύτητας, εκρηκτικότητας, φυσικών ικανοτήτων, ίσως γίνεται το έργο ενός προπονητή πιο εύκολο σε θέματα επιλογών και αποφάσεων στην Α1. Στην Α2 η τακτική παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Μεταξύ Α2 και Βήτα Εθνικής υπάρχει μεγάλη διαφορά. Στη Βήτα Εθνική οι άμυνες είναι πιο κλειστές. Οι επαφές είναι πιο σκληρές. Υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή από τους διαιτητές. Μη ξεχνάμε ότι στη Βήτα οι διαιτητές είναι δύο, άρα ξεφεύγουν περισσότερα σφυρίγματα, στην Α2 είναι τρεις, και διευκολύνουν και το έργο το δικό μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Έστειλε αίτημα μετάθεσης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι απέστειλε επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ, ζητώντα…