Κεντρική Α1 ΑΕΚ Ο Καράμπουλας (δεν) έγινε Σιγάλας

Ο Καράμπουλας (δεν) έγινε Σιγάλας

karaboulas-martzos

Η ιστορία με την εντολή Μάκη Δενδρινού στον Γιώργο Σιγάλα είναι γνωστή. “Γιώργο, στείλε την μπάλα στο σίδερο”, φώναξε ο Κεφαλλονίτης τεχνικός στο τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα της Εθνικής με το Πόρτο Ρίκο στο Μουντομπάσκετ του 1994 στο Τορόντο.

Ο Σιγάλας ευστόχησε… κατά λάθος, αλλά το λάθος δεν στοίχισε, αν και λίγα χρόνια αργότερα ο “Ράμπο” υπερθεμάτισε της επιλογής του λέγοντας:

“Ο αθλητισμός δεν είναι… χαρτιά να κάνεις μπλόφες και υπολογισμούς. Όταν προσπαθείς να αλλάξεις τη ροή των πραγμάτων, αυτό έρχεται μπούμερανγκ”.

Είκοσι χρόνια μετά, στη Ζωφριά, Δενδρινός έγινε ο… Βαγγέλης Ζιάγκος και Σιγάλας (δεν) έγινε ο Βαγγέλης Καράμπουλας. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε εντολή στα 2 δευτερόλεπτα και 4 δέκατα προς τον αρχισκόρερ της ΑΕΚ να αστοχήσει, προκειμένου για τη νίκη στον «τελικό» ανόδου. Κι αυτό για να μην έχει δυνατότητα επαναφοράς η Καβάλα, ήτοι να πάρει τάιμ άουτ ο Γιάννης Τζήμας και να δώσει καθαρές εντολές για την τελευταία επίθεση από τα μισά του γηπέδου. Ο έμπειρος Καράμπουλας δεν… ευστόχησε όμως. Βρήκε σίδερο. Ο χρόνος κύλισε. Ο Τότσιος πέταξε την μπάλα από… χιλιόμετρα μακριά. Καμία τύχη. Η ΑΕΚ νίκησε…

 

Load More Related Articles
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…