Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” στο τέλος η “Μπάρτσα”

“Καθάρισε” στο τέλος η “Μπάρτσα”

papanikolaou barca badalona

papanikolaou-barca-badalona

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε με νίκες τις υποχρεώσεις της στη Liga Endesa αφού έκαμψε την αντίσταση της Μπανταλόνα εντός έδρας με 88-79 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και παρέμεινε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 13-6.

Οι Καταλανοί ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο όπου βρήκαν τις λύσεις αλλά ουσιαστικά “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο τέλος. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 21-18 για το πρώτο δεκάλεπτο και με 47-43 στο 20’. Ωστόσο στην επανάληψη οι “μπλαουγκράνα” αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 26-19 στην τρίτη περίοδο πήραν… κεφάλι με 69-66 στο 30’. Εντέλει η αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα χαμογέλασε στο φινάλε όντας καλύτερη στα ριμπάουντ (38 έναντι 29).

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ (19 πόντοι), ο Έραζεμ Λόρμπεκ (17 πόντοι) και ο Μπραντ Όλεσον (16 πόντοι) ήταν η “καυτή τριάδα” των Καταλανών. Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 9 πόντους (3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 23 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Στην αντίπερα όχθη ο Τζον Σούρνα είχε 14 πόντους για τους ηττημένους.

Δύσκολο διπλό για Βαλένθια

Στο 17-2 ανέβηκε η Βαλένθια η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Χιπούσκοα (57-50). Οι “νυχτερίδες” δυσκολεύτηκαν αρκετά προκειμένου να κατακτήσουν το ροζ φύλλο σε μία αναμέτρηση όπου πρωταγωνίστησαν οι άμυνες. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 35-23 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο σημείωσαν μόλις 2 πόντους και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν… κεφάλι με 43-37. Στην συνέχεια οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτοπορία έχοντας ως πρώτα “βιολιά” τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) στο ντεμπούτο του και τον Ρομέιν Σάτο (12 πόντοι). Στον αντίποδα κανένας παίκτης δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους που είχαν ως καλύτερο τον Νταβίντ Ντόμπλας (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Δεν έφτανε ο σούπερ “Λάζος”

Την ενδέκατη νίκη της πέτυχε η Σαραγόσα η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Τενερίφης με 78-75. Αντίθετα ήταν η δέκατη ήττα για τους νησιώτες. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο διπλό στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 29-25. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι σούταραν με ποσοστό 67% (26/39) στα δίποντα), αλλά με μόλις 11% (3/27) στα τρίποντα. Ο Πέδρο Λομπάρτ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν σούπερ στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Τενερίφης αλλά δεν έφτανε. Ο “Λάζος” τελείωσε το ματς με 15 πόντους (3/6 βολές, 6/7 δίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 17 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

Εύκολα η Μπιλμπάο

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπιλμπάο συνέτριψε εντός έδρας την Φουενλαμπράδα με 95-73 και πέτυχε την όγδοη φετινή της νίκη. Οι Βάσκοι ήταν καταιγιστικοί από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά όπου επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν εύκολα το ροζ φύλλο. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (34 έναντι 24). Ο Χέρμαν Γκάμπριελ (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Αντάνας Καβαλιάουσκας (16 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι για την αντίπαλο του Πανιωνίου την προσεχή Τετάρτη (19/2) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των “32” του Eurocup. Από την άλλη ο Άντι Πάνκο με 29 πόντους δεν ήταν αρκετός για τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 7-12.

Δέκατη τρίτη νίκη για Γκραν Κανάρια

Η Γκραν Κανάρια “λύγισε” εκτός έδρας τη Μούρθια με 78-71 και πανηγύρισε την δέκατη τρίτη φετινή της νίκη που της επιτρέπει να παραμείνει στα υψηλά “πατώματα” της βαθμολογίας. Καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 21-11 και ανέβασαν την διαφορά στους 12 πόντους (60-48). Ακολούθως κράτησαν την πρωτοπορία έχοντας 12 περισσότερα ριμπάουντ (38 έναντι 12) και ποσοστό 64% (21/33) στα δίποντα. Ο Έουλις Μπάεθ με 19 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νησιώτες. Από τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 5-14 ξεχώρισε ο Τιμ Τίγιε με 19 πόντους.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Μανρέσα – Ομπραντόιρο (20:00)
Μάλαγα – Καχασόλ Σεβίλλη (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…