Κεντρική Διεθνή Επώνυμο ξύλο στη Λιουμπλιάνα (vid)

Επώνυμο ξύλο στη Λιουμπλιάνα (vid)

mpounia diaithths eurocup

mpounia-diaithths-eurocup

Ωμή βία και τραυματισμός του Πορτογάλου διαιτητή Λουίς Λόπες στο EuroCup. Και μάλιστα όχι από κάποιον “ανώνυμο” χουλιγκάνο, αλλά από διάσημο και επώνυμο τραγουδιστή!

Το σκηνικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Στόζιτσε Αρένα όπου έπαιζαν η αδιάφορη βαθμολογικά Ολίμπια Λουμπλιάνα με την ουκρανική Μπουντιβέλνικ Κιέβου που ήθελε πάσει θυσία τη νίκη για να προκριθεί αντί της Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το διαιτητικό τρίο σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ειδησεογραφικά πρακτορεία τόσο στη Σλοβενία όσο και στην Ουκρανία καταδίκασε με τα σφυρίγματά του τους γηπεδούχους σε ήττα αλλά αυτό που ακολούθησε μετά τη λήξη του αγώνα ήταν πέρα από κάθε φαντασία.

Την ώρα που οι τρεις διαιτητές, ο Πορτογάλος Λουίς Λόπες, ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο και ο Ισπανός Όσκαρ Περέα αποχωρούσαν συνοδεία 1-2 ανθρώπων ιδιωτικής ασφάλειας, ένας “φίλαθλος” τους πλησίασε από πίσω στα… μουλωχτά και την… κατάλληλη στιγμή έριξε μία φοβερή γροθιά στο κεφάλι του Λόπες!

Οι διαιτητές τράπηκαν αμέσως σε φυγή, ένας ακόμη οπαδός πρόλαβε να χτυπήσει τον Λόπες και επικράτησε χάος. Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως όπως διαπιστώθηκε αμέσως, ο βασικός δράστης του επεισοδίου ήταν ο διάσημος στη Σλοβενία τραγουδιστής Ζόραν Πρεντίν ο οποίος είναι μόνιμος θαμώνας των αγώνων της Ολίμπια, φανατικός μπασκετόφιλος και εκτός των άλλων ήταν οι συνθέτης και τραγουδιστής του ύμνου του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ που φιλοξενήθηκε στη χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο!

diaithths-muric

Ο Πρεντίν, αρκετή ώρα μετά το συμβάν και υπό τον φόβο βαριάς έως και εξωντοτικής τιμωρίας για την Ολίμπια που κινδυνεύει με βάση τον πειθαρχικό κανονισμό της Ευρωλίγκα ακόμη και με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια, υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση/δήλωση μεταμέλειας τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Ντρέπομαι βαθύτατα για τη λανθασμένη συμπεριφορά μου. Δυστυχώς έχασα πλήρως τον έλεγχο του εαυτού μου και δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή μου τη συμπεριφορά. Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη από τον διαιτητή κ.Λόπες και ελπίζω να μην τον τραυμάτισα αφού δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ζητώ συγγνώμη και από την Ολίμπια Λουμπλιάνα η οποία εξάντλησε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου προμηθεύοντάς με με εισιτήριο διαρκείας της σεζόν και μάλιστα δίπλα στις γραμμές του γηπέδου.

Ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους για τη συμπεριφορά μου. Από αυτή τη στιγμή έχοντας μετανιώσει για τη συμπεριφορά μου καταθέτω την κάρτα διαρκείας εισιτηρίου αφού δεν είμαι ικανός να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου”.

Να προσθέσουμε ότι ο Πρεντίν συνελήφθη φυσικά από την αστυνομία, έδωσε κατάθεση και πρόκειται να οδηγηθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της χρήσης βίας σε αθλητικό χώρο αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο βαριάς ποινής παρά το γεγονός ότι έδειξε μετανιωμένος για ότι έκανε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες όπου έχει ξεσπάσει σε λυγμούς δίπλα στον διεθνή παίκτη της Ολίμπια, Έντο Μούριτς.

budivelnik-olimpia

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…