Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνικό κεφάλαιο

Εθνικό κεφάλαιο

missas

Την ώρα που όλοι (όχι άδικα) ασχολούμαστε με τη wild card, την ώρα που το βράδυ θα πέσει το βάρος στους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα το ποιος θα αντικαταστήσει τον Αντρέα Τρινκιέρι.

Παναγιώτης Γιαννάκης και Φώτης Κατσικάρης φέρονται να είναι τα φαβορί, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα, αλλά μέχρι να μιλήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όλα είναι ανοιχτά. Κι οι δύο Έλληνες προπονητές έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία.

Βεβαίως, δεν θα είναι μόνο ο Ιταλός (συγνώμη πρόεδρε, ο Ευρωπαίος) κόουτς που θα αποχωρήσει από τον εθνικό μας πάγκο. Η λογική λέει πως θα αλλάξουν και οι άμεσοι συνεργάτες του. Κι εδώ, υπάρχει ένας άνθρωπος που δικαιούται μια θέση στην Εθνική Ανδρών.

Ο Κώστας Μίσσας υπηρετεί εδώ και χρόνια τις “μικρές” εθνικές με μεγάλες επιτυχίες. Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο, ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στον χώρο, κοινώς αποδεκτός, με επιρροή (θετική) στα παιδιά που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της “επίσημης αγαπημένης“, αλλά και την… επόμενη μέρα της.

Οστρατηγόςπρέπει να είναι στο προπονητικό τιμ της Εθνικής, όχι ως τεχνικός διευθυντής, αλλά με ενεργό ρόλο, “ζωντανός” στον πάγκο, για περισσότερους από έναν λόγους. Και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν και τα πειράματα, και τα ρίσκα, αφού τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τη σκέψη για ΙΕΚ προπονητών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Load More Related Articles
  • Κανείς δεν είναι σίγουρος

    Υπάρχει μια ομάδα στην Α1 γυναικών, κάπου εκεί στα νότια προάστια, όπου η μόνη… σταθερή εί…
  • Αυτό είναι ανταγωνιστικό ρόστερ

    Σε μια εποχή που οι… αριθμοί τρελάθηκαν, που οι (οικονομικά) πρωτοκλασάτες ομάδες της Ευρω…
  • Η ζωή που δεν έζησαν

    Είμαστε εξ αυτών (ενδεχομένως ο μόνος) που εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τη γερασμένη ΕΟΚ. …
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κανείς δεν είναι σίγουρος

Υπάρχει μια ομάδα στην Α1 γυναικών, κάπου εκεί στα νότια προάστια, όπου η μόνη… σταθερή εί…