Κεντρική Α1 Ολυμπιακός “Δημιουργούνται ερωτήματα”

“Δημιουργούνται ερωτήματα”

aggelopouloi-euroleague

Η απόκτηση της wild card από τη FIBA και η συμμετοχή της Ελλάδας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από ολόκληρη τη μπασκετική κοινότητα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσιοποίησε την επίσημη επιστολή που προώθησε στην ΕΟΚ αναφορικά με το ποσό που δόθηκε για την εξασφάλιση της wild card, ενώ θέτει κάποια ερωτήματα ζητώντας την απάντησή τους από πλευράς της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά:

“Κύριε Βασιλακόπουλε,

Με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε σχέση με τον “άγνωστο” χρηματοδότη του ποσού των € 830.000 για την απόκτηση της περίφημης Wild Card, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε άμεσα το όνομά του και την πηγή προέλευσης  των χρημάτων ώστε να μην αιωρούνται σκιές πάνω από το Ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική Ελλάδος.

Θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά αλλά και σχετικές δηλώσεις σας δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά σε εμάς αλλά και στην κοινή γνώμη, δεδομένου ότι όπως προκύπτει τα χρήματα δεν προέρχονται από το κράτος, αλλά ούτε και από την χορηγό Τράπεζα (παρά μόνον ένα ελάχιστο ποσό!)

Εξάλλου, μόλις προ ημερών είχατε δημόσια δηλώσει σχετικά με την πλειοδοσία της FIBA για την χορήγηση της Wild Card:

Αν πάει κάποιος και κάνει μεγάλη δωρεά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και για οικονομικούς λόγους και για λόγους ηθικών αξιών” [17 Δεκεμβρίου 2013 σε εκδήλωση της ΕΚΑΣΚ στην Κρήτη]

Τι ακριβώς άλλαξε έκτοτε;

Άραγε το ποσό της όποιας χορηγίας εξασφαλίστηκε μετά από τις δηλώσεις σας στις 17 Δεκεμβρίου;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διαφάνεια και η αξιοπιστία είναι από τις αρχές που διέπουν την Ελληνική Ομοσπονδία και γι’ αυτό θα προβείτε στις απαραίτητες διευκρινίσεις, όπως άλλωστε είχατε δεσμευθεί δημόσια ότι θα κάνετε.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος ώστε το Ελληνικό μπάσκετ να επανέλθει εκεί που του αξίζει.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας,

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η βαθμολογία της Ευρωλίγκα

Μία νίκη και μία ήττα μέτρησαν στην 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη …