Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Σταθερά η άμυνά μας”

“Σταθερά η άμυνά μας”

pedoulakis curry new

pedoulakis-curry-new

Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί απόψε να μην έθελξε με την απόδοσή του, αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και αυτό είναι που μετράει για το “τριφύλλι”. Σε όλα αυτά, προσθέστε και το γεγονός πως σε ακόμη ένα ντέρμπι “αιωνίων” οδήγησε τον αντίπαλό του εκεί ακριβώς που ήθελε: σε αργό τέμπο.

Με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τέλος του αγώνα, ο Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριξε:  “Είναι ιδιαίτερα τα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Δεν είναι καλό που παίζουμε τέτοια εποχή γιατί θα μας πάρει ενέργεια. Αυτό βγήκε στο παρκέ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μία ταχύτητα πιο αργοί απ ότι έπρεπε.

Μέσα στο παιχνίδι μας βγήκε ότι έπρεπε να διαχειριστούμε την αρρώστια του Λάσμε και τα φάουλ του Ούκιτς. Αυτό μας προβλημάτισε και μας ανησύχησε. Έχουμε μία σταθερά που είναι η άμυνά μας. Αυτός είναι ο στυλοβάτης που κερδίσαμε το παιχνίδι. Βοήθησε καταλυτικά κατ’ εμέ ότι όταν το παιχνίδι πήγε στην κόψη του ξυραφιού στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Λουκάς. Εκεί μας ηρέμησε μαζί με τον Διαμαντίδη και μας κράτησαν μπροστά στο σκορ.

Εκεί πρέπει να κάνω ειδική μνεία για τον Λουκά γιατί μας βοήθησε πάρα πολύ, πήρε ριμπάουντ, ήταν καλός. Είναι υπομονετικό παιδί. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παιχνίδι σε τρεις ημέρες. Αυτό μας προβληματίζει. Εμάς μας κρεμάσανε στην αρχή της χρονιάς, παρά το γεγονός πως είχαμε απουσίες”, για να συνεχίσει απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα “πετάξει” από τον αποψινό αγώνα:

“Ήμασταν πολύ στατικοί στην επίθεση, αλλά αυτό για μένα είναι φυσιολογικό. Έτσι όπως παίζουμε, αργούν οι παίκτες να ενσωματωθούν. Έχουμε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Οι παίκτες μας διάβασαν καλά τα μις ματς. Προσπαθούμε να “χτίσουμε” σε αυτό το κομμάτι. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο”, ενώ συνέχισε μιλώντας για το αν νιώθει δικαιωμένος που δεν προέβη σε αλλαγές στο ρόστερ στην αρχή της  χρονιάς:

Δεν θέλαμε να κάνουμε αλλαγές. Δεν θέλαμε να πειράξουμε το μπάτζετ μας. Ένας από τους στόχους μας είναι να είμαστε νοικοκυρεμένοι. Η διοίκηση είναι εδώ για ό,τι χρειαστούμε, αλλά σε λογικά πλαίσια. Στην αρχή είχαμε μεγάλο πρόβλημα γιατί μας έλειπαν κάποια παιδιά στα οποία στηρίζουμε πολλά, ειδικά στην άμυνα. Στον Παναθηναϊκό αν δεν παίξεις άμυνα και δεν σκέφτεσαι την ομάδα, δεν μπορείς να παίξεις. Αυτό πρέπει να τους το μάθουμε. Έχουμε αδυναμίες. Έχουμε, όμως, και αυτογνωσία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…