Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Σημαντικό να ξεκινάς με νίκη”

“Σημαντικό να ξεκινάς με νίκη”

xavi pascual

xavi-pascual

Αρκετά ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά το τέλος του νικηφόρου παιχνιδιού με την Αναντολού Εφές. Ο έμπειρος προπονητής της Μπαρτσελόνα υποστήριξε ότι η ομάδα του έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντικότητα του να ξεκινάς με νίκη στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

“Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Είναι πάντα σημαντικό να ξεκινάς το Top-16 με νίκη. Καταφέραμε να κρίνουμε την έκβαση του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε πραγματικά πολύ καλά, πήραμε πολλά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο. Από εκείνη τη στιγμή, να χτίσουμε μια διαφορά 20 πόντων. Δεν τα πήγαμε καλά στην τρίτη περίοδο, όμως πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη.

Παίξαμε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο μισό, με καλό ρυθμό και με χαρακτήρα. Η Εφές θα βελτιωθεί σαν ομάδα. Είναι ήδη δεύτερη στο τούρκικο πρωτάθλημα. Ο Χόπσον και ο Γκόρντον είναι σημαντικά της μέλη και ο Μίλκο Μπιέλιτσα θα της δώσει ισορροπία. Είναι ομάδα με βάθος και θα είναι επικίνδυνος αντίπαλος όταν γυρίσουν όλοι οι παίκτες της” ήταν τα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ από πλευράς παικτών ο Μπόστιαν Νάχμπαρ πρόσθεσε:

“Ηταν ένα καλό ξεκίνημα στο Top-16. Νομίζω πως η ενέργειά μας στην πρώτη περίοδο έκρινε τον αγώνα. Κάναμε από νωρίς την επίθεσή μας και είχαμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε ένα προβάδισμα 20 πόντων σε όλο το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να κερδίζεις τους εντός έδρας αγώνες και αυτό ήταν απλά το πρώτο ματς βήμα. Ακόμη κι αν δείξαμε συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα, δεν ήμασταν καλοί στην επανάληψη. Παρόλα αυτά, είχαμε διαφορά αρκετή για να κερδίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …