Κεντρική Διεθνή “Περίπατος” για ΤΣΣΚΑ

“Περίπατος” για ΤΣΣΚΑ

kaun zizic cska astana

kaun-zizic-cska-astana

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε εκτός έδρας της Αστάνα του Πατ Καλάθη με 88-69 και πανηγύρισε την δέκατη νίκη της σε ένδεκα αγώνες στη βαλτική λίγκα.

Το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Καζακστάν να εγείρουν αξιώσεις για ανατροπή. Οι Ρώσοι ήταν μπροστά στο σκορ με 42-34 για το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ανέβασαν… στροφές και “καθάρισαν”.

Ο Νέναντ Κρίστιτς με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους φιλοξενούμενους. Στον αντίποδα ο Τζέρι Τζόνσον έκανε νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 10 ασίστ ενώ ο Καλάθης πρόσθεσε 8 πόντους (2/2 βολές, 3/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο σε 24 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Στο 11-0 η Χίμκι

Η Χίμκι παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στην λίγκα αφού “λύγισε” εντός έδρας την Κράσνι Βόλγκογκραντ με 99-78 και έκανε το 11-0. Το συγκρότημα του Ρίμας Κουρτινάιτις απέκτησε διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο (57-45) ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 26-13) “πάτησε γκάζι” και πήρε το ροζ φύλλο έχοντας 14/33 (42%) στα δίποντα και 30 ασίστ. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές με πρώτο “βιολί” τον Μάικλ Γκριν (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 4-6 ξεχώρισε ο Ράντι Κάλπεπερ με 27 πόντους και 6 ασίστ.

Εύκολα η Σπαρτάκ

Στο 4-7 ανέβηκε η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης η οποία έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Τουρόφ εντός έδρας με 76-51. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και με “όπλο” την άμυνα εκτόξευσαν την διαφορά στους 29 πόντους (47-18). Ο Τζάρεντ Χόμαν με 15 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για την ρωσική ομάδα. Ο Φίλιπ Ντίλεβιτς (15 πόντοι) ήταν αυτός που προσπάθησε να αποτρέψει την όγδοη φετινή ήττα για τους φιλοξενούμενους αλλά χωρίς επιτυχία.

Πέμπτη νίκη για Ρίγα

Η Ρίγα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, κέρδισε την Αζόβμας με 73-71 και πέτυχε την πέμπτη της νίκη στην λίγκα. Αντίθετα ήταν η όγδοη ήττα για τους Ουκρανούς. Οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 51-41 με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν σε 70-69, 4 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Εντέλει οι Λετονοί κατάφεραν να κρατήσουν το ροζ φύλλο. Αξίζει να επισημανθεί ότι και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στα σουτ τριών πόντων με τη Ρίγα να έχει 2/18 (11%) και την Αζόβμας 2/20 (10%). Ο Ντέρικ Νιξ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Μάρκους Γκίνιαρντ σημείωσε 16 πόντους.

Καταιγιστική η Νίζνι

Η αντίπαλος του Πανιωνίου στον όμιλο του Eurocup, η Νίζνι διέσυρε εντός έδρας την Κάλεφ με 99-49 και ανέβασε το ρεκόρ της στο 6-5. Η ρωσική ομάδα ήταν καταιγιστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλή της να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Το ματς είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο (52-30). Ο Σέμεν Αντόνοφ με 20 πόντους ήταν ο “καταλύτης” για τους γηπεδούχους την ώρα που από τους ηττημένους διασώθηκε ο Φρανκ Έλεγκαρ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η Νεπτούνας επικράτησε εντός έδρας της Τσμόκι Μινσκ με 75-72 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα” με τον Μάριους Ρουνκάουσκας να είναι απλά συγκλονιστικός και να τελειώνει τον αγώνα με 40 πόντους. Τέλος η Νίμπουρκ κατέκτησε το τέταρτο φετινό ροζ φύλλο με “θύμα” τη Ντόνετσκ εντός έδρας με 97-84. Ο Ράντοσλαβ Ράντσικ (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Τριούμφ – Κράσνιε Κρίλια 80-62 (9/1)
Ενισέι – Ούνικς Καζάν 88-90 (11/1)
Αστάνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-88
Χίμκι – Κράσνι Βόλγκογκραντ 99-78
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Τουρόφ 76-51
Ρίγα – Αζόβμας 73-71
Νίμπουρκ – Ντόνετσκ 97-84
Νεπτούνας – Τσμόκι Μινσκ 75-72
Νίζνι – Κάλεφ 99-49
Λιέτουβος Ρίτας – Λοκομοτίβ Κούμπαν (13/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…