Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 58-48

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 58-48

lasme dunston

lasme-dunston

Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα έδρας για τους τελικούς, αφήνοντας πίσω τον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε με 58-48, σε μια βραδιά που ήταν τουλάχιστον… τραγική για τους φιλοξενούμενους. Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι πως οι “πράσινοι” δεν ήταν καν μέτριοι επιθετικά, αλλά νίκησαν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς στην αντίπερα όχθη δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ παίκτης – σημείο αναφοράς.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που… πάτησε πρώτος το παρκέ στο ΟΑΚΑ, προηγήθηκε με 4-0 με τον Γιώργο Πρίντεζη να ευστοχεί σε ένα δίποντο και δύο βολές, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα.

Με οδηγό την άμυνά του, κράτησε τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι τον “αιώνιο” αντίπαλο (το έσπασε ο Λοτζέσκι με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και φάουλ), ισοφάρισε σε 4-4 και με 8 συνεχόμενους πόντους του Ραμέλ Κάρι πήρε προβάδισμα.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου οι “πράσινοι” σημείωσαν 15 πόντους, με 3/5 τρίποντα, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να φυλάξει το “ζωγραφιστό” και να δίνει βοήθειες στα ποσταρίσματα.

Κρατήστε από την πρώτη περίοδο τα δύο φάουλ των Ρόκο Ούκιτς και Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν και πάλι άφαντος στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 1/6 τρίποντα κι αυτό της… πλημμύρας, με τον Κάρι επάνω του, την ώρα που τέλειωνε ο χρόνος.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 17-12 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά ο Νίκος Παππάς δεν βοήθησε στο ροτέισον, ούτε ο Μάικ Μπατίστ, και οι φιλοξενούμενοι με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει ένα τρίποντο κι ένα δίποντο ισοφάρισαν σε 17-17.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού έβαλε στην εξίσωση τον Βασίλη Καββαδά και τον Μάρντι Κόλινς, που πάντως δεν είχαν κάτι παραπάνω να προσδώσουν στην παραγωγική διαδικασία της ομάδας. Την ίδια στιγμή ο Τζέιμς Γκιστ κρατούσε στην άμυνα τον Σπανούλη, αλλά ήταν κακός στην επίθεση (0/1 τρίποντο, 0/2 δίποντα, 1/4 βολές).

Συνολικά ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση τον Κάρι και τον Μάικ Μπράμος, δεν ήταν κινητικός στην επίθεση, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα “μις ματς απ”, αλλά αυτή τη φορά οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αποφασισμένοι να παίξουν… ξύλο.

Το ημίχρονο έληξε με ισορροπία (27-25) και με τον Μπαρτζώκα να διαμαρτύρεται εν αδίκω και να χρεώνεται με τεχνική ποινή (έφτασε στα όρια της αποβολής), για το αν και κατά πόσο ήταν εκπρόθεσμο το τελευταίο άστοχο σουτ του Ολυμπιακού. Έχασε έτσι κατοχή κι έδωσε δύο βολές δώρο στον αντίπαλο…

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μία εύστοχη βολή του Διαμαντίδη, αλλά στη συνέχεια ο αρχηγός του Παναθηναϊκού φορτώθηκε με το τρίτο του φάουλ, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με καλάθι του Πρίντεζη και έφτασε στο +3 (και πάλι με τον Πρίντεζη), τη στιγμή που ο Λάσμε φορτώθηκε κι αυτός με τρία φάουλ.

Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το κακό διάστημα των “πράσινων”. Όταν ο Φώτσης βρήκε στόχο έξω από τα 6μ75 (35-33), ο Ντάνστον (θετικός) φορτώθηκε με τρία φάουλ, το γήπεδο… έγειρε. Έστω κι αν προσωρινά ο Μάντζαρης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (35-37).

Αυτό ήταν και το τελευταίο καλάθι της περιόδου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 41-37 και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με καλάθι και φάουλ από τον Μάντζαρη.

Μέχρι εκεί. Η επίθεση του Ολυμπιακού έπαθε ένα απίστευτο μπλακ άουτ, μόνο ο Περπέρογλου κατόρθωσε να βρει στόχο, πριν χαθεί κάθε επαφή με το σκορ.

Ο Γκιστ έτρωγε σίδερα, ο Φώτσης ήταν θετικότατος, ο Διαμαντίδης βοήθησε, ενώ αποκάλυψη ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που ήρθε από τα βάθη του πάγκου και συνέβαλε τα μέγιστα.

Η διαφορά έφτασε στο +14 (56-42) και το υπόλοιπο ήταν η ολοκλήρωση του τυπικού μέρους μιας αγωνιστικής διαδικασίας άνευ ενδιαφέροντος.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (3), Μπατίστ, Φώτσης 6 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8, Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…