Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Ηλυσιακός 84-49

ΠΑΟΚ – Ηλυσιακός 84-49

paok panionios cooper

paok-panionios-cooper

Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις περισσότερες λύσεις που είχε από τον πάγκο (ο Ηλυσιακός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με έντεκα παίκτες), αλλά και τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στην Πυλαία του Ηλυσιακού με 84-49 και έκανε ιδανικό ποδαρικό στο 2014.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου “καθάρισε τη μπουγάδα” στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε και “πάτησε το γκάζι” μετατρέποντάς το “εύθραυστο” προβάδισμά της σε… παράσταση για ένα ρόλο.

Η αρχή του αγώνα, πάντως, δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει αφού οι “κιτρινόμαυροι” ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα έδειξε διάθεση να πιέσει στην άμυνα, και δη στον άσο (λόγω της απουσίας του Απόλλωνα Τσόχλα), με την τακτική του να αποδίδει καρπούς στο πρώτο δεκάλεπτο (17-17).

Σταδιακά, όμως, η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ έγινε εμφανής στο παρκέ, με το “Δικέφαλο του Βορρά” να παίρνει κεφάλι στο σκορ και να επιβάλλει το ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι “φόρτωσαν” παιχνίδι κοντά στο καλάθι, όπου το δίδυμο των ΜπόγρηΤσαϊρέλη έκανε ό,τι ήθελε, είδαν τον Πέιν να δίνει πολλές (και σημαντικές) βοήθειες, και κάπως έτσι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας αέρα οκτώ πόντων (40-32).

Οι όποιες ελπίδες είχε ο Ηλυσιακός να κυνηγήσει το “διπλό” ουσιαστικά “εξανεμίστηκαν” στην τρίτη περίοδο λόγω… της κατηφόρας που είχε το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι σε περιφέρεια και “ζωγραφιστό”, πήρε σκορ απ όλους τους παίκτες του και σε συνδυασμό με την επιθετική δυστοκία των φιλοξενούμενων ανέβασε το προβάδισμά του στο + 24 (63-39) βάζοντας τέλος στην υπόθεση “νίκη”.

Έτσι, το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, με τους Σούλη Μαρκόπουλο και Δημήτρη Λιόγα να δίνουν ευκαιρίες στους “μικρούς” που είχαν στην αποστολή.

Το τελικό 84-49 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, στην οποία δέσποσε η παρουσία του Κούπερ (5π.-6ριμπ.-10ασ.-4κλεψ.), που συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ο καλύτερος πασέρ του φετινού πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Διαιτητές: Πηλοϊδης – Παπαπέτρου – Ταρενίδης.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-32, 63-39, 84-49.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 22 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Κούπερ 5 (1 τρίπ., 10 ασ.), Χαραλαμπίδης 3, Βουτσίτσεβιτς 3, Τσαϊρέλης 14 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 6, Καλλές 2, Μπόγρης 10 (9 ριμπ.), Κασελάκης 2, Λιάπης 7 (1), Κώττας 2.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 2, Σμιθ 3 (1), Χατζής 4, Ζούμπος 3 (1), Δορκοφίκης 5, Βαβάτσικος 3, Ιωάννου 13 (1), Τζουγκαράκης 3, Μποντζ 6 (7 ριμπ.), Άντερσον 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…