Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Παιχνίδι με πολλή ενέργεια”

“Παιχνίδι με πολλή ενέργεια”

banchi

banchi

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, κυρίως γιατί δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια και τη σκληράδα για να αντιμετωπίσει τους “πράσινους”. Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος στάθηκε, επίσης, στο γεγονός πως η ομάδα του θα μπορέσει στη συνέχεια του Top 16 να φανεί πιο ανταγωνιστική.

“Πρέπει να πούμε “συγχαρητήρια” στον Παναθηναϊκό για τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι με πολλή ενέργεια. Όπως είχαμε προβλέψει είχε προετοιμάσει έναν αγώνα με πολλή ενέργεια. Για να μπορέσουμε να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό έπρεπε να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς. Τα ποσοστά μας σε σουτ και βολές ήταν κακά γιατί δεν φτιάχναμε τις προϋποθέσεις για να βρούμε ελεύθερα σουτ. Ο τρόπος που αμύνθηκε ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλά προβλήματα στους “κοντούς” μας”, δήλωσε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός, για να συνεχίσει λέγοντας:

“Πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο που προσεγγίσαμε την τρίτη περίοδο γιατί τότε ήταν το σημείο που άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Κάναμε λάθη που ήταν αδύνατο να γυρίσουμε στο παιχνίδι και να ασκήσουμε πίεση στον Παναθηναϊκό. Επίσης, ο τρόπος που αμυνθήκαμε πάνω στο Διαμαντίδη και τις συνεργασίες του με τους “ψηλούς” δεν ήταν σωστός. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε την ικανότητά του να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του”.

Ενώ κατέληξε μιλώντας για την ομοιογένεια της ομάδας του: ” Ήταν απλά το το πρώτο παιχνίδι και για εμάς είναι μία καλή εμπειρία για να βρούμε ρυθμό. Είχαμε κάποια παιδιά που ήταν εκτός ομάδας τα προηγούμενα παιχνίδια λόγω τραυματισμών και πιστεύω πως σταδιακά θα μπορέσουμε να βρούμε την απαραίτητη χημεία” για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Top 16“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…