Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ξαναμπαίνει το “πρέπει”

Ξαναμπαίνει το “πρέπει”

lasme dunk new

lasme-dunk-new

kogasΔεν χρειάζεται να κάνουμε βαθυστόχαστη ανάλυση για να διαπιστώσουμε πως όταν κατεβάζεις την Μπαρτσελόνα στους 63 πόντους και χάνεις, έχεις αδικήσει με την εμφάνιση στο μπροστά μέρος του γηπέδου την προσπάθεια που έκανες στο άλλο μισό. Κι ο Παναθηναϊκός παρότι εντέλει κατόρθωσε να πάει τους Καταλανούς εκεί που ήθελε έχασε από την επίθεσή του.

Με μια πρώτη ματιά είναι ορατό πως η πολύ κακή βραδιά του Ρόκο Ούκιτς, σε συνδυασμό με την ακόμα χειρότερη εμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ, περιόρισαν ακόμα περισσότερο το “πράσινο” ρόστερ. Είναι χαρακτηριστικό πως εν τη παρουσία του Κροάτη ο Παναθηναϊκός έχασε με 21 πόντους (στο σχετικό +/- της στατιστικής) κει με τον Αμερικανό έχασε με 20.

Βεβαίως, το παιχνίδι άνοιξε στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν περισσότερους πόντους απ’ όσους στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα η Μπαρτσελόνα “νίκησε” με 9-20 τον Παναθηναϊκό, ενώ η τρίτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 15-8 και η τέταρτη με 9-11!

Ποια είναι, όμως, τα νέα δεδομένα; Η Μπαρτσελόνα έχοντας περάσει από τρεις “σκληρές” έδρες (Ούλκερ Σπορτς Αρένα, ΣΕΦ και ΟΑΚΑ) “κλείδωσε” την πρώτη θέση, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι ζηλωτές του φάιναλ φορ θα παίξουν για τη δεύτερη. Παρότι το Top16 έχει ανατροπές, η “Μπάρτσα” πρέπει να βγει από την εξίσωση, εκτός αν -δεν της το έχω- “αυτοκτονήσει”.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει για την ώρα τίποτα, αφού μια έδρα από τους “μπλαουγκράνα“, ειδικά από τη στιγμή που την έχουν κάνει και οι υπόλοιποι, είναι αποδεκτή. Μόνο που πλέον θα παίξει -κατά τα φαινόμενα- τη δεύτερη θέση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και για την ώρα απειλητική μόνο την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι “πράσινοι” έβαλαν ξανά (όχι πως υπήρχε κανείς που δεν το είχε υποψιαστεί) το “πρέπει” στη ζωή τους. Και κατ’ αρχήν πρέπει να νικήσουν τη Μάλαγα στο επόμενο εκτός έδρας ματς, έτσι ώστε να βγει με θετικό πρόσημο ο πρώτος γύρος.

Ένας γύρος που μοιάζει καταδικαστικός για τη Λαμποράλ Κούτσα, που αφήνει στην Αναντολού Εφές το δικαίωμα να ελπίζει, που είναι “σκληρός” για τη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και που επιτρέπει στους δύο “αιώνιους” να κοιτάζουν ψηλά (τη 2η θέση, που είναι ακόμα διαθέσιμη), αφού για την ώρα δεν έχουν κάνει “κακή ήττα”, εξαιρουμένης ίσως της διαφοράς με την οποία έχασε ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο (που πάντως μπορεί να μην παίξει ρόλο).

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…