Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μιλάνο – ΟΣΦΠ 81-51 (vid)

Μιλάνο – ΟΣΦΠ 81-51 (vid)

simmons milano

simmons-milano

Κατώτερος των περιστάσεων και χωρίς ενέργεια εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος γνώρισε την συντριβή από την Αρμάνι Μιλάνο με 81-51 στην Ιταλία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του TOP-16 ενώ ήταν η πρώτη ήττα των “ερυθρολεύκων” στην φετινή Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης εμφανίστηκαν στο παρκέ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς από το 18’ και μετά δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα η περιφερειακή άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν πολύ κακή με συνέπεια αρχικά ο Κιθ Λάνγκφορντ και στην συνέχεια ο Ντάνιελ Χάκετ να “σκοτώσουν” τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν προβλέψιμοι στην επίθεση όπου ομολογουμένως δεν κουνιόταν το… διχτάκι από κάποιο σημείο και μετά αλλά παράλληλα όποτε πλησίαζαν στην ρακέτα υπήρχε ο Γκάνι Λαουάλ που είχε στήσει “πάρτι”.

Με τον σέντερ της Αρμάνι να έχει 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 (!) τάπες σε συνδυασμό με την φοβερή ευστοχία του Λάνγκφορντ (29 πόντοι με 5/6 τρίποντα) και του Χάκετ (17 πόντοι) οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισαν το πρώτο ροζ φύλλο στην δεύτερη φάση την ημέρα που συμπλήρωναν 78 χρόνια ζωής.

Στο ξεκίνημα τίποτα δεν προμήνυε ότι το ματς θα εξελιχθεί σε παράσταση για ένα ρόλο. Η Αρμάνι προηγήθηκε με 10-7 στο 5’, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τον Βασίλη Σπανούλη να μοιράζει αφιδώς ασίστ (είχε 6 συνολικά) πέρασε μπροστά με 21-16 με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο άρχισαν τα προβλήματα τα οποία όσο περνούσε η ώρα φαίνονταν περισσότερα και λόγω των απουσιών που είχαν οι “ερυθρόλευκοι”. Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι έφερναν το ματς στα… μέτρα τους στηριζόμενοι στην ευστοχία από τα 6,75 (5/8 στο πρώτο ημίχρονο) αλλά και στην κακή άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο έσχατο δίλεπτο της περιόδου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά στους 7 πόντους (39-32) που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου χάρη σε σερί 7-0 που πραγματοποίησαν. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν.

Με τον Χάκετ να βρίσκει ρυθμό επιθετικά και τον Λαουάλ να μετατρέπει σε… άβατο το “ζωγραφιστό” η Αρμάνι εκτόξευσε την διαφορά στους 14 πόντους (50-36) στο 25’. Το βράδυ έδειχνε να παίρνει την μορφή “εφιάλτη” για τον Ολυμπιακό με τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι να έχουν 9/12 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο. Το 63-40 της περιόδου αποτυπώνει την ανωτερότητα της Αρμάνι.

Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης έμοιαζε τυπική διαδικασία, η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 32 πόντους (72-40) με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο στο 36’. Το τελικό 81-51 ήρθε μέσα σε απόλυτη αποθέωση για τους γηπεδούχους με τους “ερυθρόλευκους” να μένουν από… ενέργεια και εναλλακτικές λύσεις ελέω και των απουσιών του Έισι Λο και του Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Πέρα από τους τρεις προαναφερθέντες ο Κέρτις Τζέρελς πρόσθεσε 13 πόντους για τους Ιταλούς που τελείωσαν τον αγώνα με 12/21 (57%) τρίποντα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος έχοντας 17/45 (37%) στα δίποντα και 3/18 (16%) στα τρίποντα). Ο Γιώργος Πρίντεζης με 12 πόντους ήταν ο μόνος παίκτης των φιλοξενούμενων με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ ντεμπούτο έκανε ο Μάρντι Κόλινς (άποντος σε 2 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα).

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός 81-51
Διαιτητές: Αρτεάγκα – Μπολτάζαρ – Κόντε
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 39-32, 63-40, 81-51.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μπάνκι): Τσερέλα 5 (1), Μέλι 3 (1), Χάκετ 17 (2), Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5), Σάμιουελς, Τουρέ, Ουάλας 2, Λαουάλ 10, Μος 2, Τζέρελς 13 (3).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…