Κεντρική NBA NCAA Με άρωμα… Σπάρτης (vid)

Με άρωμα… Σπάρτης (vid)

appling new

appling-new

Πέρσι ντέρμπι, φέτος
Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για το Indiana, το οποίο είδε τους σούπερ σταρ που είχε δημιουργήσει να “φεύγουν” για το ΝΒΑ. Επομένως, το παιχνίδι με το Michigan State δεν θα μπορούσε, παρά να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους “Hoosiers“. Μόνο που με την εμφάνισή τους, οι “Spartans” του Tom Izzo δεν έμειναν στη θεωρία, αλλά πέρασαν στην πράξη. Το Michigan State έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στο Indiana παίρνοντας τη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (73-56). Το συγκρότημα του Tom Izzo μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού δείχνοντας πως… δεν έχει όρεξη για αστεία. Έτσι, έφτασε στην τελική επικράτηση έχοντας ως κορυφαίο τον Gary Harris (26π.), την ίδια ώρα που ο Yogi Ferrell (17π.) από πλευράς Indiana προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα για τους “Hoosiers“.

Στους δικούς του (ξέφρενους) ρυθμούς συνεχίζει να κινείται το Arizona, το οποίο έκανε το 15/15 μετά τη νίκη του επί του Washington με 71-62. Οι “Wildcats” δυσκολεύτηκαν σημαντικά στο πρώτο μέρος, οπότε και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη και το δίδυμο των Nick Johnson (24π.) – Aaron Gordon (18π.-11ριμπ.) να κυριαρχεί σε περιφέρεια και “ζωγραφιστό”, έφερε τα πάνω κάτω φτάνοντας σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Με όπλο την εξαιρετική του άμυνα (να ναι καλά οι άμυνες ζώνης του Jim Boeheim), το Syracuse έκαμψε την αντίσταση του Miami (FL) με 49-44 και παρέμεινε στο… κυνήγι του Arizona, αφού παραμένει αήττητο (14/14). Οι “Orange” πήγαν το παιχνίδι σε αρκετά χαμηλό ρυθμό και, παρά το γεγονός πως οι “Hurricanes” ευστόχησαν σε εφτά σουτ τριών πόντων), βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν, κυρίως λόγω του ότι είχαν τον C.J. Fair (15π.) σε πολύ καλή βραδιά.

Το Notre Dame επιβεβαίωσε αυτό που βλέπουν όλοι οι φίλοι του NCAA το τελευταίο διάστημα: το Duke έχει πολλά ψωμιά να φάει μέχρι να γίνει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, οι “Fighting Irish” πήραν τη νίκη με 79-77 έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Eric Atkins (19π.-11ριμπ.), ο οποίος αποτέλεσε το αντίδοτο στην εντυπωσιακή εμφάνιση των Rodney Hood (27π.) και Quinn Cook (22π.) από πλευράς “Blue Devils“.

Με τον Nino Williams (15π.) να αποδεικνύεται… “ψυχρό αίμα” στα τελευταία δευτερόλεπτα και να ευστοχεί σε τρεις (από τις τέσσερις) βολές, το Kansas State πήρε τη νίκη κόντρα στο Oklahoma State (77-74) δείχνοντας πως μπορεί προϊόντος του χρόνου να… μπει “σφήνα” στα φαβορί για πρόκριση στο Final Four της March Madness.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της χθεσινής βραδιάς (ήταν πολλά και εντυπωσιακά), αυτά που ξεχωρίζουν είναι η επιβλητική νίκη του Ohio State επί του Nebraska (84-53), αλλά και το “διπλό” του Cincinnati κόντρα στο Memphis (69-53), την ίδια ώρα που το Louisville τα… χρειάστηκε απέναντι στο Rutgers (83-76).

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Arizona – Washington 71-62
Syracuse – Miami (FL) 49-44
Ohio State – Nebraska 84-53
Indiana – Michigan State 56-73
Kansas State – Oklahoma State 74-71
Notre Dame – Duke 79-77
Florida – Richmond 67-58
Texas Tech – Iowa State 62-73
Rutgers – Louisville 76-83
SMU – Connecticut 74-65
Memphis – Cincinnati 53-69
Gonzaga – Pacific 86-64
Missouri – Long Beach State 69-59
Maryland – Georgia Tech 77-61
UCF – Temple 78-76
TCU – West Virginia 69-74
Boston College – Clemson 60-62
Florida State – Virginia 50-62
Alabama – Robert Morris 64-56

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…