Κεντρική Διεθνή Καταιγιστική η ΤΣΣΚΑ

Καταιγιστική η ΤΣΣΚΑ

cska azovmas

cska-azovmas

Την ενδέκατη νίκη της σε 12 αγώνες στην βαλτική λίγκα πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία συνέτριψε εντός έδρας την Αζόβμας με 75-40 σε μία αναμέτρηση όπου οι Μοσχοβίτες έκαναν μία καλή προπόνηση ενόψει της επερχόμενης αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα την προσεχή Πέμπτη (23/1).

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα καθώς βρέθηκαν να προηγούνται με 18-2 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Στην συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να κατακτήσουν το ροζ φύλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ είχαν μόλις 2/17 (12%) στα τρίποντα. Ο Σόνι Γουίμς και ο Αλεξάντερ Καούν πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος για τους νικητές. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Ντάνιελ Κίκερτ με 10 πόντους.

Μεγάλο διπλό για Νίζνι

Η Νίζνι “άλωσε” το Κούμπαν και έριξε στο… καναβάτσο την Λοκομοτίβ με 70-67. Έτσι οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες πλέον με ρεκόρ 7-5. Ο Ντμίτρι Κβοστόφ ήταν αυτός που με ένα τρίποντο, 10 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έδωσε το ροζ φύλλο στην αντίπαλο του Πανιωνίου στον όμιλο των “32” του Eurocup. Ο Τέιλορ Ροτσέστι ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους φιλοξενούμενους με 21 πόντους και 7 ασίστ ενώ ο Ρίτσαρντ Χέντριξ (13 πόντοι, 16 ριμπάουντ) δεν έφτανε για το συγκρότημα του Εβγκένι Πασούτιν.

Έβδομη νίκη για Ντόνετσκ

Η Ντόνετσκ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, “λύγισε” την Κάλεφ με 79-76 και πέτυχε την έβδομη φετινή της νίκη στην λίγκα. Η ουκρανική ομάδα είχε ένα προβάδισμα στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την ώρα που δύο ελεύθερες βολές του Μπέρναρντ Κινγκ ήταν αρκετές για τους γηπεδούχους προκειμένου να κατακτήσουν το ροζ φύλλο. Ο Μάρκο Κίλινγκσγουορθ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 20 πόντους ενώ ο Κινγκ πρόσθεσε 17 πόντους και 7 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη ο Τάισον Άμποτ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Στο τέλος η Ρίγα

Στο 6-6 ανέβηκε η Ρίγα η οποία κέρδισε εκτός έδρας την Τσμόκι Μινσκ με 75-68 χάρη στο πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε. Συγκεκριμένα οι Λετονοί έκαναν επιμέρους σκορ 21-15 σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης και έτσι στο τέλος κατάφεραν να “αποδράσουν” με το διπλό από την Λευκορωσία. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν συνολικά σε 13 τρίποντα (13/28-46%). Ο Άρτουρς Μπέρζινς (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Κρίσταπς Γιανισένοκς (17 πόντοι) δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο για τους νικητές. Ο Κιθ Μπένσον (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετός για τους γηπεδούχους.

Με ανατροπή η Ενισέι

Σε μία συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση η Ενισέι έκαμψε την αντίσταση της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης εντός έδρας με 89-87. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν μία σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 68-61. Ωστόσο κατόρθωσαν να επανέλθουν και στις λεπτομέρειες να πετύχουν την έκτη φετινή τους νίκη. Ο Άντονι Φίσερ με 27 πόντους ήταν απλά “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 4-8 ο Τζάρεντ Χόμαν έκανε νταμπλ-νταμπλ (25 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Παρέμεινε αήττητη η Χίμκι

Εύκολα και απλά η Χίμκι κέρδισε εκτός έδρας την Νεπτούνας με 92-74 και παρέμεινε αήττητη σε 12 αγώνες στην βαλτική λίγκα. Η ρωσική ομάδα κυριάρχησε στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Ο Σεργκέι Μόνια με 19 πόντους και ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους. Από την πλευρά των Λιθουανών που έπεσαν στο 3-9 ο Μάριους Ρουνκάουσκας (13 πόντοι) δεν μπόρεσε να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα.

Ανάσα για Τουρόφ

Την τρίτη της νίκη πανηγύρισε η Τουρόφ η οποία έκαμψε την αντίσταση της Νίμπουρκ εντός έδρας με 103-94 και έτσι πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Αντίθετα ήταν η όγδοη ήττα για τους Τσέχους. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα από νωρίς όταν βρέθηκαν να προηγούνται με 77-68 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Στην συνέχεια απλά συντήρησαν την διαφορά. Ο Λούκας Βισνιέσκι (24 πόντοι) ήταν ο ηγέτης των νικητών στο δρόμο προς το ροζ φύλλο. Ο Τσέστερ Σίμονς (28 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
Κράσνιε Κρίλια – Αστάνα 66-77 (18/1)
Κράσνι Βόλγκογκραντ – Τριούμφ 83-86 (18/1)
Ούνικς Καζάν – Λιέτουβος Ρίτας 82-62 (18/1)
Τσμόκι Μινσκ – Ρίγα 68-75
Ντόνετσκ – Κάλεφ 79-76
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αζόβμας 75-40
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Νίζνι 67-70
Ενισέι – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 89-87
Τουρόφ – Νίμπουρκ 103-94
Νεπτούνας – Χίμκι 74-92.

Η Βαθμολογία (12η αγωνιστική):

Α’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν 11-1, Λιέτουβος Ρίτας 8-4, Νίζνι 7-5, Ντόνετσκ 7-5, Λοκομοτίβ Κούμπαν 7-5, Ενισέι 6-6, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 4-8, Νίμπουρκ 4-8, Τουρόφ 3-8 (Σε 11 αγώνες), Κάλεφ 2-9 (Σε 11 αγώνες).

Β’ Όμιλος: Χίμκι 12-0, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-1, Τριούμφ 7-5, Ρίγα 6-6, Κράσνιε Κρίλια 5-7, Κράσνι Βόλγκογκραντ 4-7 (Σε 11 αγώνες), Τσμόκι Μινσκ 4-7 (Σε 11 αγώνες), Αστάνα 4-8, Αζόβμας 3-9, Νεπτούνας 3-9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…