Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Καλή χρονιά, αδέρφια

Καλή χρονιά, αδέρφια

krites pitta

krites-pitta

Για ακόμα μια χρονιά, σε ένα χώρο πολιτισμού, μέσα στην ζεστή αγκαλιά της Ελληνογαλλικής Σχολής “Ευγένιος Ντελακρουά” και τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της, ο Σύνδεσμός Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής υποδέχθηκε με την εκδήλωσή του, τον ερχομό του νέου έτους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το σύνολο του αθηναϊκού μπάσκετ και πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, η εκδήλωση της υποδοχής του νέου έτους φιλοδοξούσε να είναι κάτι διαφορετικό από τις καθιερωμένες αυτής της μορφής εκδηλώσεις. Γι αυτό και ήταν αφιερωμένη και πάλι τον πολιτισμό με πρόθεση να είναι το σημείο συνάντησης του αθλητισμού και του ελληνικού κινηματογράφου.

Για τον αθλητισμό “παρών” ήταν το αγαπημένο μας άθλημα, η καλαθοσφαίριση, και ειδικά το αθηναϊκό μπάσκετ και για τον ελληνικό κινηματογράφο, καλεσμένος ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Η εκδήλωση άρχισε με την Πρόεδρο, Τάνια Μερίκα, να προσφωνεί τους καλεσμένους φίλους του Συνδέσμου.

Από την ΕΣΚΑ ήταν ο Πρόεδρος, ο Γ. Γραμματέας, Γιάννης Αλεξόπουλος, οι Αντιπρόεδροι, Αντώνης Κορωνίδης και Στέργιος Μπέλας, όπως επίσης σύσσωμο το Δ.Σ, από την ΕΟΚ ο Β’ Αντιπρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, και ο Ειδικός Γραμματέας, Σωτήρης Κουλοσούσας, από την ΟΔΚΕ, ο Πρόεδρος, Ηλίας Καφφές, και ο Γ. Γραμματέας, Νίκος Ιωάννου, από την ΚΕΔ-ΕΟΚ, οι Νίκος Ζαβλανός, Κώστας Κορομηλάς και Μιχάλης Δούκας, από την ΚΕΔ – ΕΣΚΑ ο κ. Τάκης Άκελ,  από τον ΣΕΔΚΑ ο Πρόεδρος Νίκος Παπαδημητρίου, ο Γ. Γραμματέας Παναγιώτης Ντάβαρης, ο Θοδωρής Βιδάλης, ο  Στέφανος Παπαθανασίου, ο Κώστας Τεφτίκης, ο Γιώργος Θεολογίτης, από τον Σύνδεσμο Κριτών Κρήτης ο Πρόεδρος Ορέστης Σμυρνάκης και η Γ. Γραμματέας Νίκη Μαραγκάκη, από τον Σύνδεσμο Κριτών  Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ο Πρόεδρος Παναγιώτης Βασιλείου και μέλη του Δ.Σ, από τον Σύνδεσμο Κριτών Θεσσαλίας η Γ. Γραμματέας Σέβη Σακελλαροπούλου, από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Μαγνησίας η Γ. Γραμματέας Γιούλα Μόρφη, από τον Σύνδεσμο των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών ο πρόεδρος Νίκος Μπαμπανικολός, ο Γ. Γραμματέας Εμμανουήλ Λεκάκης και ο Β’ Αντιπρόεδρος  Τάσος Στεφάνου, τέλος την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  και οι διαιτητές Σπύρος Γκόντας, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Νίκος Σώμος, Τάσος Πηλοϊδης, Γιώργος Μπορμπαντωνάκης και Θοδωρής Ραχιώτης.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ”

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος του Συνδέσμου εκφώνησε τον λόγο της τονίζοντας:

“Για μία ακόμα χρονιά βρισκόμαστε στο φιλόξενο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά που τόσο πρόθυμα μας παραχώρησε η διοίκηση της Σχολής. Είναι αλήθεια ότι σπάνια συναντάς τόση ευγένεια και τόση προσφορά συσσωρευμένη.

Για τον λόγο αυτό νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Γενικό Διευθυντή της Σχολής, κύριο Λουίξ, που είναι μαζί μας, την Κυρία Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, Διευθύντρια του Γυμνασίου, την  κυρία Ζωή Πολυμεροπούλου, διευθύντρια Λυκείου, που έκανε τις επιθυμίες μας πράξη, τον κύριο Μανώλη Αλισαβάκη, καθηγητή της Σχολής που βοήθησε με τις γνώσεις του την δική μας προσπάθεια και μεταδίδει ζωντανά από το κανάλι της Σχολής στο διαδίκτυο την εκδήλωσή μας, την “δική μας” Μαρία Τριανταφύλλου, διότι χωρίς αυτή δεν θα είμαστε σε αυτόν το χώρο και βέβαια την Ευανθία που μας έκανε όλα τα χατίρια προκειμένου να  στηθεί όπως εμείς θέλαμε  η σημερινής γιορτή.

Στο ξεκίνημα της σημερινής μας εκδήλωσης αποτελεί υποχρέωση για εμάς και εσωτερική ανάγκη να θυμηθούμε δύο δικούς μας ανθρώπους που έδιναν το παρών σε τούτη την εκδήλωση κάθε χρόνο με αγάπη και χαμόγελο. Δύο εξαιρετικούς φίλους που έφυγαν τόσο ξαφνικά και τόσο γρήγορα από κοντά μας.

Σας καλώ να θυμηθούμε τον Χρήστο Τζαμάλη, τον λατρεμένο σύζυγο της Ελένης Φουντουκίδου, και την Στέλλα Βιδάλη την γλυκιά και αγαπημένη σύζυγο του Θόδωρου Βιδάλη. Σας καλώ επίσης να θυμηθούμε τον Γιώργο Κολοκυθά, τον Γιώργο Αμερικάνο και τον Φίλιππο Συρίγο, μέλη και αυτοί της μπασκετικής οικογένειας.

Ένας ακόμη  χρόνος αθλητικής ζωής, ένας χρόνος μπασκετικής συνύπαρξης, ένας χρόνος γεμάτος από το δικό μας μεράκι, την δική μας προσπάθεια για την καλύτερη παρουσία  μας στους ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους των γηπέδων.

Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από ανεπιθύμητες αλλαγές, που χαρακτηρίστηκε από δυναμική ενότητα και που επιβεβαίωσε με την καθολική σας παρουσία, την αποδοχή της συνέπειας στις αρχές και τις αξίες που χρόνια υπηρετούμε.

Κρατάμε  τις συνεργασίες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό, συνέπεια, εμπιστοσύνη, αναγνώριση και βέβαια συλλογικότητα. ΕΟΚΚΕΔ-ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΕΣΚΑ, ΟΔΚΕ, ΣΕΔΚΑ, μια σχέση διαχρονικής και σταδιακά αυξανόμενης εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και σεβασμού. Μια σχέση ειρηνικής συνύπαρξης που είμαστε αποφασισμένοι να την κρατήσουμε στο πιο ψηλό επίπεδο.

Ο χρόνος που πέρασε άφησε πίσω του χαρέςέντονες λύπες, απογοήτευση,  άφησε προβληματισμό για την νέα χρονιά στο αγωνιστικό της κομμάτι, άφησε όμως και μια παρακαταθήκη σημαντική για όλους μας.

Μας άφησε την αδιαμφισβήτητη ενότητα, την πάνω από όλους και από όλα εσωτερική προάσπιση του ρόλου και του έργου μας. Την δυναμική παρουσία μας στα μπασκετικά δρώμενα.

Έτσι μας βρίσκει η νέα χρονιά. Ενωμένους και δυνατούς. Συσπειρωμένους όσο ποτέ και αποφασισμένους να κρατήσουμε αυτή την κατάκτηση.

Αυτή την νέα χρονιά επιλέξαμε να την υποδεχθούμε εδώ μαζί σας, με κέφι,  με χαμόγελο, με τραγούδι και με όλη την ομορφιά μιας δυναμικής συνύπαρξης του πολιτισμού, που για ακόμα μία χρονιά ενώνει τον αθλητισμό με την υποκριτική τέχνη στην δική μας γιορτή.

Για ακόμα μια χρονιά επιλέξαμε να δώσουμε το στίγμα του πολιτισμού μέσα από το δικό μας κομμάτι. Διότι είναι πεποίθησή μας ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δύο έννοιες ταυτόσημες και δεν μπορούν να λειτουργήσουν μεμονωμένα.

Έτσι εμείς έχουμε σήμερα μαζί μας τον Κώστα Βουτσά και λέμε να πάμε μαζί του μια βόλτα.

Ελάτε να ξεδιπλώσουμε μαζί το όνειρο που ενώνει την μαγεία των γηπέδων με την φινέτσα της 7ης τέχνης. Δεν είναι σχήμα οξύμωρο , είναι απλά αυτό που με μια λέξη το λέμε ζωή.

Ελάτε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να ξανασυστηθούμε με ένα ζωντανό θρύλο, με μια γνώριμη και αγαπημένη φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου, με τον αιώνιο έφηβο, με αυτόν που αν τον εντάξουμε στην  δική μας κατηγορία, θα λέγαμε ότι είναι ο τριποντάκιας της ατάκας, ο βετεράνος της διασκέδασης με ονοματεπώνυμο.

Θα λέγαμε ότι είναι εκείνος που μοίρασε και συνεχίζει να μοιράζει τις περισσότερες assist στην ελληνική σκηνή.

Ο χώρος του μπάσκετ και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι οι κριτές στο μπάσκετ της Αττικής, αγαπητέ κύριε Βουτσά, που σήμερα επιλέξατε να είσαστε μαζί μας, πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι μεράκι , είναι τρόπος ζωής. Πιστεύουμε ακόμη, ότι και η τέχνη είναι μεράκι, είναι και αυτή τρόπος ζωής.

Εκείνοι λοιπόν που υπηρετούν με μεράκι αυτά τα δύο είδη πολιτισμού, δεν μπορεί να μην έχουν κοινά σημεία, κοινές αφετηρίες, κοινές συνισταμένες, κοινές διαδρομές”.

Πριν την απονομή μιας μάσκας του φιλοσόφου στολισμένη με κλωνάρια ελιάς, έργο που φιλοτέχνησε για το “Φλύας Μέλαθρον” ο Σόλων Ευαγγέλου, στον Κώστα Βουτσά, παρουσιάστηκαν δύο video από την προσωπική και καλλιτεχνική διαδρομή του.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Κώστας Βουτσάς, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές των μεταλλίων στους κριτές που είχαν κλείσει τριάντα και είκοσι χρόνια προσφοράς στον Σύνδεσμό, κατά την διάρκεια των απονομών  χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ, το μέλος της ΚΕΔ-ΕΟΚ κ. Νίκος Ζαβλανός, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ κ. ο Αριστείδης Γολέμης, ο Πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές, ο Πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ κ. Νίκος Παπαδημητρίου, το Μέλος της ΚΕΔ – ΕΟΚ κ. Κώστας Κορομηλάς και ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΚ κ. Κουλοσούσας Σωτήρης.

Επίσης στην κλήρωση που έγινε για τον τυχερό κριτή της χρονιάς το φλουρί κέρδισε για ακόμα μια φορά ο συνάδελφος Σπύρος Σπυρλιδάκης.

Μέσα σε όλα, όμως, ο Γιώργος Χούντας (ένα από τα άτομα που παλεύουν πολύ για την οργάνωση της πίτας), έσβησε το κεράκι της τούρτας που του προσέφερε ο Σύνδεσμος λόγω των γενεθλίων του, ενώ η εκδήλωσε τελείωσε με το κόψιμο της πίτας από την Τάνια Μερίκα και την καθιερωμένη δεξίωση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…