Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Καθοδήγηση διαιτητών

Καθοδήγηση διαιτητών

ref new1

ref-new1

Με το θέμα του παραγκωνισμού (χωρίς κάποια εξήγηση) των διαιτητών ασχολείται ο φίλος Μιχάλης στο σχόλιο που έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Παράλληλα θίγει κι άλλα, εξόχως σοβαρά θέματα, τα οποία προσυπογράφουμε, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε, πάντα οι τοποθετήσεις του είναι τροφή για σκέψη.
Δημοσιεύουμε το κείμενό του αυτούσιο:

Φίλε Γιώργο
Η κατάχρηση εκ μέρους μου του φιλόξενου ebasket πρέπει να τιμωρηθεί εν καιρώ. Εάν βέβαια, και χωρίς να υπολογίσω τίποτα, εξέθετα γραπτώς όσα μεταξύ τους οι άνθρωποι του μπάσκετ συζητούν, είτε είναι διαιτητές είτε είναι παράγοντες, αθλητές ή προπονητές, θα χρειαζόμουν άλλα τόσα χρόνια απ’ όσα ζω, για να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου στα δικαστήρια. Κι επειδή δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τους γραφικούς, προτιμώ, όταν μου δίδεται η ευκαιρία, να “ξύνω” το μυαλό κάποιων που είναι πιθανόν να μπορούν να ενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας το.

Προσέχετε όταν μιλάτε μεταξύ σας στις εξέδρες. Μπορεί να ακούνε οι διπλανοί σας, ή και αυτοί που κάθονται από επάνω, ή από κάτω σας…

Δεν υπάρχει δημοκρατικό σύστημα που δεν βασίζεται σε θεσμούς. Το μπάσκετ είναι γεμάτο από τέτοιους. Η ΕΟΚ με τις Ενώσεις και τις Επιτροπές πρωταθλημάτων και ΚΕΔ, η ΟΔΚΕ με τις περιφερειακές Ενώσεις, και πάει λέγοντας. Οι άνθρωποι που στηρίζουν τους θεσμούς συνήθως εκλέγονται και κατά περίπτωση διορίζονται, με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

Οι εκλεκτοί, λοιπόν, συμπεριλαμβάνοντας και τους “διορισμένους“, είναι “ιδιαίτεροιάνθρωποι, οι οποίοι είναι επιβεβλημένο να διαλύσουν την προσωπική τους φιλοδοξία, με στόχο να προσεγγίσουν, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, όσο είναι αυτό δυνατόν το Όραμά τους. Εκτός εάν στην διάρκεια “δηλητηριαστούν“.

Όλες οι ανθρώπινες έννοιες δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προβολή του ανθρώπινου πνεύματος, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, αλλά να την ερμηνεύουμε, βασιζόμενοι σε υποκειμενικά, ελαττωματικά ή προκατειλημμένα παραδείγματα.

Σ’ αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος σταματά να αναζητά αυτό που δεν γνωρίζει, γιατί δεν ξέρει τι να αναζητήσει. Το αμέσως επόμενο; Γίνονται “Άνιωθοι“. Αμέσως μετά; Ματαιόδοξοι.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή, κατά την εκτίμησή μου, αυτή είναι η κατάσταση των Εκλεκτών και Διορισμένων του ελληνικού μπάσκετ.

Εννοείται πως η ματαιοδοξία τους δεν έχει να κάνει με το ότι εκτιμούν το γεγονός πως είναι αξιοπρόσεκτοι. Θα έλεγα ότι έχουν μολυνθεί με το ιό του ναρκισσισμού, περιμένοντας να τους προσέξουν επειδή είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι τους αξίζει.

Κι επειδή κάτω από τις “φωτογραφίες” μου πάντα βάζω λεζάντα… Η μη χρησιμοποίηση διαιτητών που βρίσκονται στους πίνακες των Εθνικών κατηγοριών, και η οποία γίνεται κατ’ εξακολούθηση, με συνέχεια και συνέπεια, πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μάλιστα προς δημοσίευση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτού του είδους η “μη χρησιμοποίηση” είναι όμοια με “καθοδήγηση διαιτητών” που ορίζονται ή κληρώνονται.
Φιλικά

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…