Κεντρική NBA NCAA Θύμισε… Στόκτον (και βάλε)

Θύμισε… Στόκτον (και βάλε)

maher grinnell

maher-grinnell

Μπορεί να βρίσκεται στην Division III του NCAA, αλλά το Grinnell College απασχολεί (με τα κατορθώματα των παικτών του) το δημοσιογραφικό κόσμο περισσότερο ίσως και από τα “μεγάλα κολέγια” της Division I, όπως το Duke και το Kansas. Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί η ομάδα του Dave Arseneault διαθέτει ακόμη έναν παίκτη, που κρατά ένα απίστευτο ρεκόρ. Ο λόγος για τον Patrick Maher, ο οποίος “έσπασε τα κοντέρ” στον αγώνα των “Pioneers” με το College of Faith αφού μοίρασε 37 (!) ασίστ αποτελώντας το “Α” και το “Ω” στη νίκη της ομάδας του με 164-144. Ο νεαρός γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, ευνοήθηκε από το run n gun στυλ που παίζει η ομάδα του και δημιούργησε μία επίδοση – ρεκόρ, που ενδεχομένως δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία του αθλήματος.

Ο έτερος… ρέκορντμαν των “Pioneers” ακούει στο όνομα “Jack Taylor” και είναι ο παίκτης που σκόραρε τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του NCAA. Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα της ομάδας του με το Crossroads τον περασμένο Νοέμβριο, ο γκαρντ του Grinnell College σκόραρε 138 (!) πόντους, σουτάροντας με 24/48 από τη γραμμή των τριών πόντων.

Είπαμε, το Grinnell College μπορεί να μην έχει λάμψη και… χρήμα, όπως τα φημισμένα κολέγια, της Division I, αλλά διαθέτει δύο παίκτες, το όνομα των οποίων θα συζητείται για πάντα στο παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν συναντάς, άλλωστε, ανάλογες επιδόσεις, έστω κι αν αυτές γίνονται σε αγώνα της τρίτης κατηγορίας του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…