Κεντρική NBA NCAA Αφεντικά οι γηπεδούχοι

Αφεντικά οι γηπεδούχοι

raines virginia tech

raines-virginia_tech

Ντέρμπι περίμεναν οι φίλοι του NCAA χθες το βράδυ στην αναμέτρηση του Iowa με το Minnesota, αλλά το παιχνίδι μόνο τέτοιο δεν εξελίχθηκε. Οι “Hawkeyes” ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο μετατρέποντας ένα αρκετά αμφίρροπο (για τα πρώτα είκοσι λεπτά) παιχνίδι σε… παράσταση για ένα ρόλο. Ο επιθετικός πλουραλισμός και οι περισσότερες λύσεις που είχαν, άλλωστε, από τον πάγκο έκαναν τη διαφορά στην επανάληψη, οπότε και η διαφορά πήρε… την ανηφόρα. Συνολικά πέντε παίκτες του Iowa σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Aaron White (18π. με 10/11 βολ.), την ίδια ώρα που από πλευράς των “Golden Gophers” ξεχώρισε ο Andre Hollins (20π.).

Με νίκη συνέχισε την πορεία του το Notre Dame, αν και τα… χρειάστηκε κόντρα στο Virginia Tech. Οι “Fighting Irish” ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, κυρίως επειδή οι “Hokies” είχαν το δίδυμο των Devin Wilson (20π.) και Cadarian Raines (20π.) σε εξαιρετική κατάσταση. Παρόλ’ αυτά, η ηγετική παρουσία του Pat Connaughton (21π.-8ριμπ.) αποδείχθηκε καταλυτική στο να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Notre Dame.

Τέλος, το Oregon State “πλήγωσε” το Oregon κατακτώντας τη νίκη με 80-72, στο τοπικό ντέρμπι. Οι “Ducks” μπορεί να ήταν το ακλόνητο φαβορί, αλλά οι “Beavers” αγωνίστηκαν με μεγαλύτερο πάθος, κάτι που φάνηκε από τη μαχητικότητά τους εντός παρκέ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Roberto Nelson (22π.), με τους Angus Brandt (14π.) και Hallice Cooke (10π.) να ακολουθούν σε απόδοση.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Iowa – Minnesota 94-73
Oregon State – Oregon 80-72
Notre Dame – Virginia Tech 70-63

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…