Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Αλλαγή… ψυχολογίας”

“Αλλαγή… ψυχολογίας”

giaples pikra

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÑÅÈÕÌÍÏ

Ο Θανάσης Γιαπλές αποτελεί από χθες παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου. Ο Έλληνας τεχνικός, μιλώντας στο Sentra 103,3, ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο με την κρητική ομάδα, τονίζοντας πως η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει ψυχολογικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τέλος της συνεργασίας: “Συμβαίνουν αυτά, απλά με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Εφυγα από το Ρέθυμνο μετά από κουβέντα που είχα με τους ανθρώπους της ομάδας. Συμφωνήσαμε ότι είναι καλύτερο να υπάρξει αλλαγή και έγινε το πράγμα λίγο πιο ρομαντικά. Είχα δεθεί αυτά τα τρία χρόνια, ήταν τα καλύτερα επαγγελματικά μου χρόνια. Είχαμε συνηθίσει σε επιτυχίες με αποκορύφωμα πέρυσι με την 4η θέση.

Όταν τελείωσε η επιτυχημένη χρονιά, το δεύτερο πράγμα που είπα, μετά τα συγχαρητήρια, είναι να αποδείξει το Ρέθυμνο πώς θα αντιδράσει όταν νομοτελειακά έρθει η κακιά στιγμή.

Άλλαξαν 10 παίκτες, δυνάμωσε το πρωτάθλημα, υπάρχει και ο παράγοντας τύχη. Δεν είναι καταστροφή, αλλά τα δεδομένα στο Ρέθυμνο ήταν ψηλά, ίσως ψηλότερα από όσα αντέχει μια ομάδα νέα και επαρχιακή, με το 7ο-8ο μπάτζετ.

Δημιουργήσαμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά αυτό που καθιερώνει μια ομάδα είναι η διάρκεια και το πώς θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη στιγμή. Σίγουρα κάτι έπρεπε να αλλάξει, η ομάδα τον τελευταίο μήνα είχε πάρει κακό και λάθος δρόμο βάσει των αποτελεσμάτων. Κάτι έπρεπε να αλλάξει, δεν μπορούν να φύγουν 10 παίκτες. Πιο εύκολο και βοηθά την ψυχολογία είναι να φύγει ο προπονητής”.

Για τους λόγους των αρνητικών αποτελεσμάτων: “Και στη συνέντευξη Τύπου ανέλαβα την ευθύνη, γιατί ακόμα και όταν παίκτης δεν παίζει καλά, φταίω εγώ που τον αφήνω στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολλά πράγματα, δεν είναι ένα ή δύο. Εδώ αυτό που δε συνέβαινε σίγουρα είναι η δουλειά. Η ομάδα δούλευε πολύ σκληρά, δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Νομίζω ότι κάποια στιγμή χάθηκε η αυτοπεποίθησή μας. Αν βλέπατε τη συμπεριφορά κάποιων παικτών σε προπόνηση και στο παιχνίδι ήταν διαφορετικά.

Μικρές λεπτομέρειες όπως η ήττα με ένα πόντο στη Δράμα και από την Κηφισιά, θα μπορούσε με ένα καλάθι να ήταν διαφορετική η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση. Πέρυσι, η ομάδα πήρε αυτοπεποίθηση μετά από τις δύο κακές εντός έδρας εμφανίσεις, στις οποίες όμως πήραμε τη νίκη”.

Για την αλλαγή προπονητή: “Η αλλαγή βοηθά ψυχολογικά. Το πρώτο μήνυμα είναι ότι πλέον οι παίκτες δεν έχουν άλλοθι. Το βάρος πέφτει σε αυτούς, οι έμπειροι Ελληνες το αισθάνονται περισσότερο. Η ομάδα έχει δυνατότητες και το αποτέλεσμα συνήθως είναι συν. Αυτό ήθελε η διοίκηση, να κάνει μια κίνηση που θα φέρει το συν αυτό και τα αποτελέσματα. Πρώτα ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και μετά αν το εξασφαλίσεις να πας στο θέαμα”.

Για το τι κρατάει: “Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, συντριπτικά καλύτερες οι καλές από τις άσχημες. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, θα πάρω πολύ καλές σχέσεις που οι περισσότερες από αυτές κρατάνε μια ζωή”.

Για το τι θα γίνει από εδώ και τώρα και αν θα ξενιτευτεί: “Θα περιμένουμε κάποιες μέρες και ίσως να έχουμε κάποια πράγματα. Δεν ξέρω, δεν απαντώ (σ.σ. αν ξενιτευτεί). Θα είμαι την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ (σ.σ. στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Εφές). Είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου εκεί προπονητής, κάτι παραπάνω από καλός φίλος και θα είμαι με μη ελληνική ομάδα, χωρίς παρεξήγηση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…