Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ταξίδι για τη wild card

Ταξίδι για τη wild card

vasilakopoulos

Η Κεντρική Επιτροπή της FIBA συνεδριάζει στη Βαρκελώνη και αποφασίζει αύριο για τις τέσσερις wild cards, τις τέσσερις τελευταίες θέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 (20/8-14/9/2014). Σήμερα το μεσημέρι αναχώρησαν με προορισμό την ισπανική πόλη ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ενώ στη Βαρκελώνη θα βρίσκεται και ο Άρης Ζώης. 

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση: “Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε δώσει τη μάχη μας. Μέχρι την τελευταία στιγμή όμως θα είμαστε ανήσυχοι και περιμένουμε αύριο να επιβεβαιωθεί η παρουσία μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία θα οδηγήσει αυτόματα και στην παρουσία μας στο Ευρωμπάσκετ 2015.

Είναι ύψιστη τιμή για κάθε Εθνική Ομάδα να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπάρχουν και κάποιες φωνές που έχουν ιδιοτελή κριτήρια και υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Θα τα πούμε και αυτά στη συνέχεια… Δημιουργούν ένα θόρυβο που δεν ευνοεί καθόλου το κύρος του ελληνικού μπάσκετ και το κύρος της χώρας μας και καλό θα ήταν να σταματήσουν”.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε και στο τι σημαίνει μια wild card για το ελληνικό μπάσκετ: “Αποτελεί μία επιβεβαίωση και αναγνώριση της προσπάθειας που κάνει το ελληνικό μπάσκετ και οι Έλληνες παίκτες τις τελευταίες δεκαετίες που βρισκόμαστε στην κορυφή αθλητικών γεγονότων, στην κορυφή της παγκόσμιας επετηρίδας. Κι αυτό τουλάχιστον από τους εκτός συνόρων αναγνωρίζεται απόλυτα. Και φυσικά από την πλειοψηφία των εντός συνόρων”.

Οι υποψήφιες χώρες

*Υποψήφιες χώρες για τις τέσσερις wild cards είναι (σε παρένθεση η θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη): Βοσνία Ερζεγοβίνη (57), Βραζιλία (10), Καναδάς (25), Κίνα (12), Φινλανδία (39), Ελλάδα (5), Ισραήλ (37), Νιγηρία (18), Πολωνία (40), Κατάρ (42), Ρωσία (6), Τουρκία (7), Βενεζουέλα (28).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Εκλογές στην Λεωφόρο

H προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ ετοιμάζεται για τις εκλογές που θα γίνουν. Λίγες ημέρες έμειν…