Κεντρική Διεθνή Στο τέλος η Μπρίντιζι

Στο τέλος η Μπρίντιζι

james brindisi

james-brindisi

Το ντέρμπι κορυφής της 15ης αγωνιστικής της Serie A κατέληξε στην Μπρίντιζι η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Σάσσαρι με 89-80 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με την Καντού εν αναμονή της… Σιένα που παίζει τώρα με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ήταν η ενδέκατη νίκη για την Μπρίντιζι, όσες δηλαδή έχει και η Καντού. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 28-17 έριξαν στο… καναβάτσο τη Σάσσαρι που ήταν μπροστά στο σκορ με 63-61 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν επίσης 13/24 (54,2%) στα τρίποντα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρον Λιούις με 22 πόντους την ώρα που ο Μίροσλαβ Τόντιτς τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Στον αντίποδα ο Ντρέικ Ντίνερ έβαλε 19 πόντους για τους ηττημένους που έπεσαν στο 9-6.

Πρώτη και η Καντού

Παρέα με την Μπρίντιζι στην πρώτη θέση βρίσκεται και η Καντού η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Βίρτους Μπολόνια με 78-69. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ενώ κατόρθωσαν να ανεβάσουν την διαφορά στους 9 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρη σε επιμέρους σκορ 17-12. Ο Άντριαν Ούτερ και ο Μάικλ Τζένκινς σημείωσαν από 18 πόντους έκαστος για τους νικητές ενώ ο Ντουάιτ Χάρντι (17 πόντοι) δεν έφτανε για τη Βίρτους.

Διπλό για Ρόμα, καλός ο Σάκοτα

Η Βίρτους Ρόμα έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Βαρέζε (86-78) και έφτασε στο 10-5. Οι Ρωμαίοι κράτησαν τους αντιπάλους τους στους 3 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, την ίδια ώρα που πέτυχαν 23 με συνέπεια η διαφορά να εκτοξευτεί στους 18 πόντους (62-44). Αυτό ήταν το “κλειδί” της νίκης των φιλοξενούμενων μαζί με την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (36 έναντι 27). Ο Τζίμι Μπαρόν με 22 πόντους ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Από την άλλη ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν καλός και τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους (3/3 βολές, 2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Χαλαρά η Βενέτσια

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Βενέτσια έκαμψε την αντίσταση της Πέζαρο εντός έδρας με 89-65 και με ρεκόρ 8-7 έκλεισε θέση στην οχτάδα και εξασφάλιση την πρόκρισή τους στο “φάιναλ-8” του Κυπέλλου Ιταλίας. Στον δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και με επιμέρους σκορ 53-34 “βύθισαν” ακόμα περισσότερο στον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα τους φιλοξενούμενους (ρεκόρ 2-13). Ηγέτης της Βενέτσια σε αυτή την χαλαρή νίκη ήταν ο Αντρέ Σμιθ με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Άλβιν Γιανγκ με 16 πόντους.

Χαμόγελα για Καζέρτα, Κρεμόνα

Η Κρεμόνα “λύγισε” εκτός έδρας την Μοντεγκρανάρο με 95-90 και την… προσπέρασε στην βαθμολογία έχοντας αμφότερες 4-11. Σημαντικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 76-59. Ο Τζάριους Τζάκσον (26 πόντοι) και ο Μπεν Γουντσάιντ (24 πόντοι) συνέθεσαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Ντανιέλε Τσιντσιαρίνι σημείωσε 20 πόντους. Χαμόγελα υπήρχαν και στην Καζέρτα η οποία κέρδισε εντός έδρας την Πιστόια με 80-74 και ανέβηκε στο 7-8. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Κρις Ρόμπερτς με 16 πόντους ήταν ο παίκτης-κλειδί την ώρα που από τους φιλοξενούμενους ο Μπραντ Γουάναμεϊκερ πέτυχε 17 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…