Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ο Μοσχοβίτης είναι ένα “πρόβλημα”!

“Ο Μοσχοβίτης είναι ένα “πρόβλημα”!

karaboulas-martzos

Για την αυριανή αναμέτρηση με το Ψυχικό μίλησε ο Βαγγέλης Καράμπουλας. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη στην “ΩΡΑ των σπορ” και  είπε πολλά και διάφορα, όπως για παράδειγμα για την ήττα στην Αμαλιάδα, αλλά και για την κακή εμφάνιση με Φίλιππο στην Καισαριανή.

Για το τι ακριβώς σηματοδοτεί νίκη στο Ψυχικό: “Είναι γεγονός, ότι αν κερδίσουμε, θα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα ανόδου, θα πατάμε με το ένα πόδι στην Α1, για να μην πω με το ενάμισι! Παίζουμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που έχει ίδιους στόχους με μας και είναι προφανές ότι παίρνουμε προβάδισμα, αν τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το δούμε χαλαρά το ματς. Όχι, ότι μπορεί να γίνει στοχευμένα. Δεν πρέπει όμως να παίξουμε όπως με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, όπου στο υποσυνείδητό μας υπήρχε ενδεχομένως το «δεν τρέχει και κάτι, έχουμε κι άλλα ματς μπροστά μας”.

Για την εικόνα της ΑΕΚ, που δεν ήταν καλή με Φίλιππο: “Κοιτάξτε. Στην άμυνα δεν ήμασταν κακοί. Θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές ήμασταν στα όριά μας. Υπήρξαν λάθος επιλογές στην επίθεση. Σας είπα και πριν… Καμιά φορά, στο υποσυνείδητό σου υπάρχουν άλλες σκέψεις. Ίσως, κάπου να υποτιμήσαμε τον Φίλιππο, όχι επειδή δεν είναι καλή ομάδα, είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά ίσως να είχαμε το μυαλό μας το Ψυχικό. Δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι ήταν μια κακή παρένθεση αυτή η εμφάνιση. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε πλήρως συνειδητοποιήσει ποια είναι η αποστολή μας το Σάββατο (αύριο)”.

Για τα όσα συνέβησαν πέρσι στο Ψυχικό: “Δεν ήμουν την περασμένη περίοδο στην ΑΕΚ, αλλά προφανώς γνωρίζω πράγματα. Θα πω, όμως, ότι δεν περνά από το μυαλό μας ότι πρέπει να πάμε για “εκδίκηση”  και τέτοια. Όχι. Πραγματικά το λέω. Πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όπως κάνουμε κάθε φορά σε όλα τα ματς. Βεβαίως, γνωρίζοντας ότι οι δύο βαθμοί ειδικά με Ψυχικό θα είναι καθοριστικοί για τη συνέχεια”.

Για τα πλεονεκτήματα του Ψυχικού: “Υπάρχουν έξι-επτά παίκτες που έχουν έφεση στο σκοράρισμα. Υπάρχουν οι Πέττας και Μοσχοβίτης, που βάζουν περισσότερους πόντους, αλλά δεν θα εστιάσουμε κάπου συγκεκριμένα. Θα αντιμετωπίσουμε το Ψυχικό συνολικά. Σας είπα και προηγουμένως. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει αξιόλογες μονάδες”.

Για όσα είπε ο Φίλιππος Μοσχοβίτης, οποίος τον χαρακτήρισε “ηγέτη”: “Ευχαριστώ, τον Φίλιππο για τα καλά του λόγια. Όχι, ότι πρέπει να ανταποδώσω απαραίτητα, αλλά είναι η αλήθεια. Και εμείς από την πλευρά μας πρέπει κάτι να κάνουμε γιατί και ο Μοσχοβίτης, ένας εξαιρετικός οργανωτής, με έφεση στην επίθεση, είναι ένα “πρόβλημα” για μας!”

Για την πιθανή απουσία του Τσιάκου: “Δεν χωρά αμφιβολία, ότι αν δεν καταφέρει τελικά να παίξει ο Γιώργος είναι ένα θέμα. Η αξία του είναι γνωστή. Η εφετινή ΑΕΚ, πάντως, έχει τον τρόπο να ξεπερνά τέτοια προβλήματα. Έχουμε αποδείξει, ότι στηριζόμαστε ως ομάδα στο σύνολο. Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, ότι θα καλύψουμε με ομαδική προσπάθεια το κενό του”.

Για την απουσία (και) του κόσμου της ΑΕΚ: “Η απουσία των οπαδών μας είναι ένα “μείον” για μας, ειδικά σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Πόσω μάλλον από την στιγμή, που μας έχουν βοηθήσει οι οπαδοί μας σε όλα τα ματς, και στα “εντός έδρας” και στα εκτός έδρας. Είναι περιττό να πω για άλλη μία φορά τι σημαίνει για μας ο κόσμος. Μας έχει δώσει τρομερή ώθηση. Δίνει τη δική του μάχη για την επιστροφή της “Βασίλισσας” στην Α1. Και εμείς, όμως, με εξαίρεση την Αμαλιάδα, νομίζω ότι με την πορεία μας τον δικαιώνουμε. Είναι άσχημο, που θα παίξουμε μόνοι μας το Σάββατο (αύριο), αλλά τι να κάνουμε; Με το καλό να κερδίσουμε και περιμένουμε τον κόσμο μας στη Ζωφριά με τον ΟΦΗ”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Έβδομο ban στην ΑΕΚ [pic]

Έναν πραγματικό Γολγοθά θα χρειαστεί να περάσει η ΑΕΚ προκειμένου ακόμα και να ξεκινήσει τ…