Κεντρική Διεθνή Εύκολα η Μπαρτσελόνα

Εύκολα η Μπαρτσελόνα

navaro barcelona estudiantes

navaro-barcelona-estudiantes

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εντός έδρας της Εστουντιάντες με 73-56 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Liga Endesa, πέτυχε την ενδέκατη φετινή της νίκη και παρέμεινε στην τρίτη θέση.

Οι Καταλανοί ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δέχτηκαν μόλις 8 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και άλλους τόσους στην τέταρτη περίοδο. Έτσι κατάφεραν να εξασφαλίσουν από νωρίς μία διψήφια διαφορά (42-29) την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος έχοντας 11/21 (52%) στα τρίποντα.

Πρώτα “βιολιά” για την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (13 πόντοι, 5 ασίστ) και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας (13 πόντοι, 4 ασίστ). Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 11 πόντους (2/2 βολές, 3/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 25 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Ο Κουίνο Κόλομ (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ξεχώρισε από τους “φοιτητές” που έπεσαν στο 3-13.

Στο τέλος η Λαμποράλ

Στο 9-7 ανέβηκε η Λαμποράλ Κούτσα η οποία επικράτησε εντός έδρας της Σαραγόσα με 92-83 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Βάσκοι που θα φιλοξενήσουν τον Ολυμπιακό την προσεχή Παρασκευή (24/1) για την 4η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκα έκαναν επιμέρους σκορ 24-16 σε αυτό το σημείο του αγώνα και “καθάρισαν”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 13 τρίποντα (13/27-48%). Ο Τίμπορ Πλάις (25 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Αντρές Νοτσιόνι (21 πόντοι) δημιούργησαν ένα φανταστικό δίδυμο για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ντάμιαν Ρούντεζ (16 πόντοι) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν την όγδοη φετινή τους ήττα.

Πήρε το ντέρμπι η Μάλαγα

Η άλλη αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα, η Μάλαγα, έκαμψε την αντίσταση της Γκραν Κανάρια εντός έδρας με 76-66 στο ντέρμπι της τετράδας και με ρεκόρ 11-5 ισοβαθμεί πλέον με τη Μπαρτσελόνα. Αντίθετα ήταν η έκτη ήττα για τους νησιώτες. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 28-16 πήραν την σπουδαία νίκη έχοντας 11/25 (44%) στα τρίποντα). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές με πρώτο σκόρερ τον Τζέισον Γκρέιντζερ (17 πόντοι). Ο Μπραντ Νιούλεϊ (20 πόντοι) δεν έφτανε για τους ηττημένους.

Σπουδαίο διπλό για Ξανθόπουλο

Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου “απέδρασε” με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Μούρθια (83-47) με τις δύο ομάδες να έχουν πλέον 5-11. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και με “όπλο” την άμυνα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Οριόλ Γιούνιεντ τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ) για τους νικητές ενώ ο Ξανθόπουλος πρόσθεσε 2 πόντους (1/1 δίποντα) και 1 ριμπάουντ σε 6 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα. Στην αντίπερα όχθη ο Πιτ Μάικλ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) διασώθηκε για την Μούρθια στην επανεμφάνισή του στα παρκέ ύστερα από τον περασμένο Απρίλιο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Χιπούσκοα – Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Μανρέσα – Βαλένθια (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…