Κεντρική Basket League Άρης “Από δω και πέρα τα δύσκολα”

“Από δω και πέρα τα δύσκολα”

arvanitis-aris
Σήμερα, Πέμπτη (23/01) στις 12:00 η διοίκηση του Άρη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου (όπως είχε προαναγγείλει) για να αποσαφηνίσει πλήρως και λεπτομερώς το τοπίο σχετικά με την υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Λευτέρης Αρβανίτης, υπογράμμισε πως έγινε μόνο το πρώτο βήμα και τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα μιας και η ομάδα πρέπει να αποπληρώσει τους πιστωτές εντός των χρονικών πλαισίων που έχουν συμφωνηθεί. Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Γιώργος Οικονόμου, που μίλησε σχετικά με την υγεία που αποπνέει η διοίκηση του Άρη και την συνέπεια που πρέπει να επιδείξει η ΚΑΕ για να έχει αίσιο τέλος η εξυγίανση της.

Αναλυτικά:

“Να τηρήσουμε ευλαβικά το πλάνο”

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος δήλωσε: “Ένας φαύλος κύκλος χρεών κλείνει οριστικά για την ΚΑΕ, με την υπαγωγής της στο άρθρο 99. Πείσαμε με το πλάνο βιωσιμότητας που καταθέσαμε και πήραμε αυτό που περιμέναμε. Το δικαίωμα στην ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο και έναν ‘Αρη πρωταγωνιστή .

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.Όπως και κάποιους από τους πιστωτές μας, που έδειξαν πόσο αγαπούν την ομάδα. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Ταπούτος που συμφώνησε αμέσως, ο κ. Καλέργης που βοήθησε μ τους Βεργίνη, Τσαϊρέλη, ο κ. Ζορπίδης, ο κ. Τζελάλης, αλλά και ο κ. Πετράτος που κατάλαβε πως το συμφέρον των πελατών του είναι να σταθεί ο Αρης στα πόδια του.

Για τον Αρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας. Να είμαστε συνεπείς στις δόσεις, που θα αρχίσουν να δίνονται από τον Μάιο. Υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά. Για αυτό θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα με τους μετόχους της ΚΑΕ Αρης. Ήρθε η στιγμή όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Άρη και να πράξουμε τα αυτονόητα.

Η στήριξη είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο Αρης να σταθεί ξανά στα πόδια του. Όλα αυτά δεν θα γίνουν πραγματικότητα εάν δεν είναι δίπλα μας ο κόσμος του ΑΡΗ.  Με ένα διαρκείας ή την καλή του παρουσία στο γήπεδο.

Τον Οκτώβριο του 2012 αποφασίστηκε να ξεκινήσει το σχέδιο για το άρθρο 99. Η στρατηγική μας ήταν πολύ σωστή. Καταθέσαμε Παραμονή Χριστουγέννων την αίτηση μας και την επόμενη των Χριστουγέννων τη δικάσαμε. Στις 23 Μαΐου του 2012 είχαμε παραλάβει 5,5 εκατ. χρέη. Με την κατάθεση της αίτησης είχα κατέβει στα 4,7 εκατ. ευρώ. Μετά φτάσαμε στα 3,5, ενώ 800.000 ευρώ έμειναν έξω”.

“Έχουμε αξιόπιστη διοίκηση”

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Οικονόμου ανέφερε: “Τρία είναι τα σημεία όλης της διαδικασίας. Η προσωρινή διαταγή που εξασφαλίστηκε με απόλυτη μυστικότητα. Το επόμενο σημείο-κλειδί ήταν η επίτευξη συμφωνίας με κάποιους πιστωτές όπως ο κ. Πετράτος, η υπόθεση με την ΚΑΕ Ηρακλής και το κυριότερο είναι ότι το Δημόσιο και το ΙΚΑ με τις κατάλληλες επαφές, αντιλήφθηκαν πως το συμφέρον τους ήταν η υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99.

Όλη η μπασκετική αγορά κατάλαβε ότι έχουμε μια αξιόπιστη διοίκηση, που ό,τι λέει, θα το τηρήσει. Όποτε μπαίνω στα γραφεία της ΚΑΕ, νιώθω σαν το σπίτι μου. Υπάρχει μία υγεία.

Αισθάνομαι ένα συναίσθημα ιδιαίτερης χαράς. Όπως αυτό των αθλητών όταν κερδίζουν έναν σημαντικό αγώνα. Είναι αυτό το οποίο εισπράττεις στο βλέμμα των υπόλοιπων Αρειανών φιλάθλων μετά από μία επιτυχία.

Εκτιμώ ότι αυτό το οποίο έπεισε το δικαστήριο ήταν το πλάνο βιωσιμότητας που παρουσιάστηκε, μετά την επίπονη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων. Η οικονομική εικόνα που παρουσίασε αυτή τη διοίκηση πρωτοδικείου, που με συνετά βήματα απέδειξε ότι μπορεί να υπάρχει μια ανταγωνιστική ομάδα και να περισσεύουν χρήματα για τις παλιές οφειλές.

Εύχομαι να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευτεί και να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αναζητήσουμε μια παρόμοια λύση μέσω της δικαστικής οδού.

Η ΚΑΕ Άρης επέδειξε έναν χαρακτήρα όλο αυτό το διάστημα, που είναι άξιος συγχαρητηρίων. Υπήρχε η συνειδητή απόφαση να ανακοινώνει, μόνο όταν είχε κάτι χειροπιαστό τα χέρια της. Δουλεύοντας πολύ σκληρά και αξιοποιώντας τα επιχειρήματα που είχαμε, καταφέραμε μια συμφωνία που από άποψης ποσοστού πιστωτών, αγγίζει το 69%, το οποίο έχει αυξηθεί πάνω από 80%. Η συμφωνία με τον ΙΚΑ ακολούθησε το δικαστήριο και δεν λήφθηκε υπόψη, όπως και αυτή με τον κ. Πετράτο. Η εξυγίανση έχει έναν χρονικό ορίζοντα βάθους πέντε ετών.

Η προσπάθεια τώρα ξεκινάει και θα πρέπει απερίσπαστοι και ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε μέχρι να πληρωθεί το τελευταίο ευρώ βάσει της εξυγίανσης”.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την υποβολή ερωτήσεων στους παρευρισκομένους.

Δημήτρης Πρωτογερόπουλος (ορκωτός λογιστής)

Σχετικά με το πλάνο βιωσιμότητας: “Το πλάνο βιωσιμότητας που συντάχθηκε από το λογιστήριο της εταιρίας είναι βασιζόμενο πάνω στις συμβάσεις και σε βεβαιωμένα έσοδα. Σε ετήσια βάση 1 με 1,5 εκατ., στην καλύτερη των περιπτώσεων. Με τη λογική αυτή και έναν εξορθολογισμό των εσόδων και λειτουργικά είχε θετικό αποτέλεσμα, το πλάνο δείχνει ότι η εταιρία είναι βιώσιμη και ότι θα μπορέσει να πορευτεί με τη συντηρητική πολιτική της διοίκησης. Θα μπορεί να πληρώνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις και το άρθρο 99″.

Λευτέρης Αρβανίτης

Για το απαγορευτικό της FIBA: “Είπαμε από την αρχή σχετικά με τη FIBA πως η διοίκηση θέλει να παρέχει τα καλύτερα. Η άρση του απαγορευτικού αποτελεί στόχο μας. Το καλοκαίρι ήταν έξι απαγορεύσεις. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει τόσες. Έχουμε φτάσει μέχρι τώρα στις 4, περιμένουμε την υπογραφή από τον Μπέτς για να γίνουν τρεις και θα συζητήσουμε τις υπόλοιπες.

Με την υπαγωγή όμως στο άρθρο 99, δεν λύνεται το θέμα της FIBΑ. Χρειάζεται να γίνουν προσεκτικά βήματα. Να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, δηλαδή χαμηλούς τόνους και πολύ δουλειά. Θέλει σοβαρότητα και θα δουλέψουμε εντατικά. Θέλει πολύ χρόνο ακόμα και δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού”.

Σχετικά με τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων: “Ήταν ελλειμματικές όλες οι χρήσεις, πάνω από 1 εκατ. κάθε χρόνο. Αυτή ήταν η λειτουργία η ΚΑΕ Αρης. 43 παίκτες σε πέντε χρόνια. Ένα παίκτης ήταν όσο η φετινή ομάδα. Αυτός είναι ο Αρειανός, ο πρώην πρόεδρος. Η παραγοντάρα!”

Όσον αφορά το θέμα του Παναγιώτη Γιαννάκη ανέφερε: “Έχουμε βγάλει μια ανακοίνωση και έχουμε συνεννοηθεί μαζί του. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Άρη. Πιστεύω ότι έχει γίνει μία πολύ καλή συζήτηση μαζί του. Του αρέσει ότι φαίνεται στον Αρη. Είναι κάτι που τον ενδιαφέρει, δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ αυτή τη συνεργασία, αλλά τώρα δεν μπορούσε λόγω της Εθνικής Κίνας. Είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον”.

Τέλος, για το αν έκανε έλεγχο ως μέλος των διοικήσεων Δαμιανίδη: “Δεχόμουν επιθέσεις, προσπαθούσα να κάνω κάποιο έλεγχο, ρωτούσα στο λογιστήριο, δεν μου δινόταν τίποτα και όταν έφτασε η ομάδα στο απροχώρητο, επαναστάτησε ο κ. Γεωργούλης, με μένα και τον κ. Κουρόγλου. Μάζευα μία μία τις υπογραφές των μετόχων με τον Γιάννη Νικητάκη με το μηχανάκι να παραιτηθεί. Δεν παραιτήθηκε ούτε τότε. Έχω κάνει πολύ μεγάλο αγώνα. Όχι μόνο δεν ολιγώρησα, έκανα πολλά πράγματα μόνος μου. Και επίσης την περίοδο Δαμιανίδη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ARIS Elite Basketball Program: Επανέναρξη των προπονήσεων τη Δευτέρα 17/05

Στον Άρη γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής… Αλλωστε, αυτό φαίνεται και…