The Serbian way

red star U19 patra

red-star-U19-patra

Το τελευταίο τριήμερο η Πάτρα αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις “μικρές” ηλικίες αφού ο Έσπερος ΑΟΠΑ διοργάνωσε το 16ο τουρνουάΔημήτρης Σεϊτανίδης” στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή. Το επίπεδο μπορεί να μην ήταν όσο υψηλό θα περίμεναν οι φίλοι της πορτοκαλί μπάλας, αφού οι απουσίες από πλευράς Παναθηναϊκού και Άρη ήταν σημαντικές, αλλά αυτό που έμεινε σε όλους είναι η εντυπωσιακή παρουσία του Ερυθρού Αστέρα.

Οι Σέρβοι ήταν καταιγιστικοί στα τρία παιχνίδια που έδωσαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις απουσίες των αντιπάλων τους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν στο Βελιγράδι.

Τρόπος, ο οποίος συναντάται κυρίως στην Αμερική και το NCAA και απέχει παρασάγγας από αυτόν των ελληνικών ομάδων (ακόμη και των κορυφαίων).

Το eBasket.gr βρέθηκε στην Πάτρα, μίλησε με τους ανθρώπους του Ερυθρού Αστέρα και σας παρουσιάζει όσα… έμαθε για τους “ερυθρόλευκους” και τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι αθλητές τους από νεαρή ηλικία.

Κι όταν μιλάμε για “επαγγελματικό τρόπο δουλειάς” το εννοούμε αφού οι “μικροί” του Ερυθρού Αστέρα υπογράφουν επαγγελματικά συμβόλαια, τα οποία τους δεσμεύουν σε θέματα συμπεριφοράς εντός κι εκτός παρκέ. Σα να επρόκειτο για φτασμένους παίκτες

Πέραν αυτού, όμως, οι παίκτες της ομάδας ζουν σαν μια οικογένεια. Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, αυτή είναι η αλήθεια αφού άπαντες πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, μένουν μαζί και τρώνε την ίδια ώρα. Δηλαδή περνούν όλη την ημέρα παρέα. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι από τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη που συνεργάζεται με ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο φοιτούν όλοι οι παίκτες της ομάδας, οι οποίοι παράλληλα μένουν σε ξενοδοχειακή μονάδα που συνεργάζεται με τον σύλλογο. Όπερ και σημαίνει πως οι άνθρωποι της ομάδας μαθαίνουν τα ΠΑΝΤΑ γύρω από τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής των αθλητών τους.

Τι σημαίνει αυτό; Πρόδηλο είναι πως ο τεχνικός των Εφήβων του Ερυθρού Αστέρα, Σλόμπονταν Κλίπα, έχει πλήρη γνώση του καθημερινού προγράμματος που ακολουθούν οι παίκτες του, οι οποίοι προπονούνται τέσσερις ώρες την ημέρα κάνοντας πρωινές (εξασφαλίζουν δίωρη άδεια από το σχολείο) και απογευματινές προπονήσεις.

Κάπως έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία από τις σπουδαιότερες ακαδημίες της Ευρώπης, κάτι που είναι εμφανές (και) από το γεγονός πως το ρόστερ που παρέταξε στην Πάτρα απαρτιζόταν από εννέα (!) διεθνείς παίκτες, τέσσερις εκ των οποίων (Νίκολα Ρακίσεβιτς, Βόισλαβ Στογιάνοβιτς, Αλεκσάνταρ Αρανίτοβιτς, Νταβίντ Μιλαντίνοβιτς) πανηγύρισαν την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων της Ουκρανίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…