A night to remember!

charalampopoulos2

charalampopoulos2

Ο αποψινός αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν ήταν ο πρώτος στη φετινή αγωνιστική περίοδο που οι “πράσινοι” έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο στο παρκέ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη άφησε πίσω της τα προβλήματα τραυματισμών που την ταλανίζουν (ειδικά) το τελευταίο διάστημα και παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ πέρασε σα σίφουνας από το Κράσνονταρ.

Η τροπή που πήρε η αναμέτρηση, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στον Έλληνα τεχνικό να δώσει χρόνο συμμετοχής στο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή του τριφυλλιού για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα. Και όχι μόνο αυτό, αφού ο νεαρός φόργουορντ των “πρασίνων” πάτησε παρκέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Το γεγονός πως αγωνίστηκε για εκατόν οκτώ (108) δευτερόλεπτα απέναντι στη Λοκομοτίβ Κούμπαν καθιστά, παράλληλα, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο το δεύτερο νεότερο παίκτη στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας των Παίδων (στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουκρανίας) δεν κατάφερε να… “σπάσει” το ρεκόρ που κατέχει από το 2010 ο Γιάννης Καραμαλέγκος, αν και αυτό είναι το έλασσον που τον απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, λοιπόν, πήρε χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα στην ηλικία των 16 ετών, 11 μηνών και 7 ημερών, την ίδια ώρα που ο… “ανταγωνιστής” του αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ηλικία 16 ετών, 1 μηνός και 23 ημερών την αγωνιστική περίοδο 2010-’11 κόντρα στην Εφές Πίλσεν.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Φώτης Ζούμπος (17 ετών, 9 μηνών και 23 ημερών σε αγώνα της σεζόν 2010-’11 απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα), Χρήστος Βιδάλης (18 ετών, 1 μηνός και 2 ημερών σε αγώνα της σεζόν 2002-’03 κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας) και Άρης Ταταρούνης (18 ετών, 8 μηνών και 14 ημερών σε αγώνα της σεζόν 2007-’08 κόντρα στη Ροάν).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβιβ: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Λεσόρ (vid)

Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Ματίας Λεσόρ. Το ΟΑΚΑ σήκωσε στο πόδι, ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ …