Κεντρική Διεθνή Χιμίκ – ΠΑΟΚ 70-58

Χιμίκ – ΠΑΟΚ 70-58

Mark Payne PAOK Fehervar

Mark Payne-PAOK-Fehervar

Δυσκολεύει η πρόκριση
Παρά το come back της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 70-58 από την Χιμίκ –μέσα στην Ουκρανία– μη εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους “32” του Eurocup. Τώρα οι Θεσσαλονικείς θα τα παίξουν όλα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, κόντρα στη Νίζνι. Ο “δικέφαλος” είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και η ήττα ήρθε με σχετικό εύκολο τρόπο για τη Χιμίκ.

Σε ακόμα μια αναμέτρηση ο “δικέφαλος” δεν μπήκε καλά στον αγώνα, καθώς στα πρώτα 3’ του παιχνιδιού δεν είχε πετύχει καλάθι. Και σαν δεν έφτανε αυτό η Χιμίκ, είχε “τρέξει” ένα σερί 10-0 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα. Το πρώτο καλάθι του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση το πέτυχε ο Τσαϊρέλης 4’ μετά την έναρξη. Οι Θεσσαλονικείς δεν αντιμετώπιζαν αμυντικά προβλήματα. Στην επίθεση είχαν “θέματα”, τα οποία ξεπεράστηκαν, με αποτέλεσμα να κάνουν ένα σερί 9-0 και να μειώσουν (13-11).

Οι “ασπρόμαυροι” είχαν υποπέσει σε πολλά λάθη, κάτι που τους κράτησαν από νωρίς πίσω στο σκορ καθώς οι Ουκρανοί το εκμεταλλεύτηκαν. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντέδρασαν και επέστρεψαν στο παιχνίδι. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 15-11.

Αποφασισμένος μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε γρήγορα να αντιστρέψει την κατάσταση. Ένα εύστοχο τρίποντο του Τσαϊρέλη έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (20-19) στους Θεσσαλονικείς. Οι Ουκρανοί είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους, καθώς οι “ασπρόμαυροι” είχαν επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό τους.

Η “παρέα” του Σούλη Μαρκόπουλου είχα φέρει στα μέτρα της την αναμέτρηση και ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Έχοντας “σφίξει” τα λουριά στην άμυνα, οι Θεσσαλονικείς έστειλαν τη διαφορά στους 10 πόντους (33-23) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας “χτίσει” μια διαφορά ασφαλείας.

“Αντιγράφοντας” το άσχημο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, επέστρεψε ο ΠΑΟΚ από την ανάπαυλα με τους Ουκρανούς να μειώνουν στους 3 πόντους (32-35). Τα λάθη και η έλλειψη καθαρού μυαλού (κυρίως στην επίθεση) επέστρεψαν για τους Θεσσαλονικείς. Οι Ουκρανοί τρέχοντας” ένα σερί 15-2 ανέκτησαν το προβάδισμα (38-35) “γκρεμίζοντας” τη διαφορά που είχε “χτίσει” ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Η ασφυχτική πίεση των Ουκρανών, έχει “γεννήσει” νευρικότητα στους Θεσσαλονικείς.

Μέσα από την άμυνα οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τη συγκέντρωσή τους και δεν άφησαν τη Χιμίκ να ανοίξει την “ψαλίδα”. Η αναμέτρηση είχε γίνει Ρώσικη ρουλέτα (όπως ήταν αναμενόμενο) με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Χιμίκ να προηγείται με 48-44.

Με το “καλημέρα” στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Ουκρανοί “έστειλαν” τη διαφορά στους 7 πόντους (51-44), εκμεταλλευόμενοι τον Γκέιτενς ο οποίος ήταν σε καταπληκτική μέρα. Οι Θεσσαλονικείς συνέχιζαν τα αχρείαστα λάθη, με το χρόνο να κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων. Λίγο μετά τα μισά της περιόδου, ο Κούπερ ανέλαβε –πιο- ενεργό ρόλο στην αναμέτρηση, με τους “ασπρόμαυρους” να μειώνουν στον πόντο (57-56).

Οι Ουκρανοί 2’ πριν το τέλος της αναμέτρησης με ένα εύστοχο τρίποντο του Ντιλέινι πήραν μια σημαντική διαφορά 7 πόντων (63-56) “βάζοντας” δύσκολα στους Θεσσαλονικείς. Οι “ασπρόμαυροι” παρά την πίεση στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και ηττήθηκε με 70-58.

Διαιτητές: Βοτζίνοβιτς, Τσίτσι, Πουτένκο.
Τα δεκάλεπτα: 15-11, 23-33, 48-44, 70-58.
ΧΙΜΙΚ (Μούιζνιεκς): Ποπόφ 3 (1), Γκέιτενς 15 (2), Κοβαλένκο 1, Σούλερ 15 (2), Φρεϊμάνις, Τράβις 15 (1), Ζαβάντσκι 3, Ντιλέινι 16 (1), Πούστοβι 2, Ριάμπτσουκ, Κόνιεφ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 6, Κούπερ 12 (1), Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας 2, Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 17 (1), Δέδας 7 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Μπόγρης 2, Κασελάκης 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…