Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Απόλλωνας 68-65

Τρίκαλα – Απόλλωνας 68-65

evans trikala panionios

evans-trikala-panionios

Την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ πανηγύρισαν τα Τρίκαλα. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη επικράτησε δύσκολα αλλά δίκαια στο τέλος του Απόλλωνα Πατρών με 68-65, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γιούινγκ, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ.

Μουδιασμένα μπήκαν στο παιχνίδι τα Τρίκαλα με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στον Απόλλωνα Πάτρας να επιβάλει το ρυθμό του στο πρώτο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, περιόρισε τα ατού των γηπεδούχων και προηγήθηκε με 17-10.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, βομβαρδίζοντας το καλάθι της πατρινής ομάδας. Με αιχμή του δόρατος τον Έβανς, τα Τρίκαλα πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου όντας μπροστά στο σκορ με 36-32.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας Πάτρας μπήκε αποφασισμένος να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Έχοντας τον Μπολντς για άλλη μία φορά σε μεγάλη μέρα πλησίασε τα Τρίκαλα στο καλάθι. Ωστόσο το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη παρέμεινε ψύχραιμο και δεν επέτρεψε στους πατρινούς να προσπεράσουν. Με καλάθι του Γκρέιντζερ οι γηπεδούχοι πήγαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, προηγούμενοι με 55-48.

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας Πάτρας μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στον πόντο (59-58) με κάρφωμα του Ντάνιελ. Ο Γιούινγκ με καλάθι και φάουλ και ο Μάταλον με δίποντο έδωσαν ανάσα στους γηπεδούχους διαμορφώνοντας το 64-58.

Η τελευταία πράξη του παιχνιδιού κρίθηκε στη ρουλέτα των βολών. Ο Γκρέιντζερ με μία ελεύθερη βολή έγραψε το τελικό 68-65, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του καθώς ο Χοτ απέτυχε να στείλει το ματς στην παράταση, αστοχώντας στο τελευταίο σουτ τριών πόντων.

Τρίκαλα – Απόλλωνας Πάτρας 68-65
Διαιτητές: Σχινάς – Ταβουλαρέας – Παντελίδης.
Τα δεκάλεπτα: 10-17, 36-32, 55-48, 68-65.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 14 ( 8 ριμπ.), Περούνισιτς 8 (2), Γιούινγκ 15 (9 ριμπ.), Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 3 (1), Γκρέιντζερ 8, Δεληγιάννης 3, Ματαλόν 10 (2), Μουτακαμπίρ 2.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Χιλ 9, Καπερώνης 1, Τέιλορ 3 (1), Ντάνιελ 18 (10 ριμπ), Λιανός 2, Ζαφείρης, Χοτ, Μπολντς 16 (2), Αργυρόπουλος 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…