Το +2 της νίκης

maciulis kravgi kypello1

maciulis-kravgi-kypello1

Τί χρειάζεται για να κερδίσεις ένα ντέρμπι; Καλή τακτική, πάθος, θέληση και δύο (παραπάνω) παίκτες! Τουλάχιστον αυτό αποδείχθηκε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού, κυρίως γιατί είχε τα παραπάνω στοιχεία.

Ίσως είναι (υπερ)απλουστευμένη θεωρία αυτή που κατατάσσει τους Νίκο Παππά και Γιόνας Ματσιούλις ως τους… πολιορκητικούς κριούς για να έρθει η νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως αμφότεροι οι δύο παίκτες αποτέλεσαν το… αλατοπίπερο στο “πράσινο” γεύμα, κυρίως γιατί (λόγω αγωνιστικών χαρακτηριστικών) άλλαξαν αρκετά την εικόνα του -προβλέψιμου το τελευταίο διάστημα- Παναθηναϊκού.

Εν τη απουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς, άλλωστε, ο Νίκος Παππάς ήταν ο μοναδικός “πράσινος” γκαρντ που μπορούσε να παίξει σε καταστάσεις “1on1” τον προσωπικό του αντίπαλο και να σκοράρει ή να φθείρει την αντίπαλη άμυνα. Το επιχείρησε και τα κατάφερε αφού πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο βοηθώντας το “τριφύλλι” να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα.

Πλην αυτού, όμως, βοήθησε τόσο στην “αποφόρτιση” του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος θα ήταν αδύνατο να έχει τα “κλειδιά” της ομάδας για σαράντα λεπτά, όσο και σε δύο κλεψίματα βουτώντας στο παρκέ (προτάσσοντας μάλιστα το δεξιό του αγκώνα δείχνοντας να μην… λογαριάζει τον πρόσφατο τραυματισμό του).

Από την πλευρά του, ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν ο παίκτης που έδωσε τη “χαριστική βολή” στον Ολυμπιακό με τις επιθέσεις που πήρε στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα. Επιθέσεις που είχαν στόχο να “χτυπήσουν” τους “ερυθρόλευκους” εκεί που “πονούσαν” (σ.σ.: άμυνα στο λόου ποστ), κάτι που μέχρι να… “διαβαστεί” από τους Πειραιώτες είχε, ήδη, στοιχίσει την πρόκριση.

Πρόδηλο είναι πως οι δύο προαναφερθέντες παίκτες κατάφεραν να αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας της χθεσινής αναμέτρησης αποτελώντας σημαντικά “όπλα” που έλειπαν το τελευταίο διάστημα από τη “φαρέτρα” του Αργύρη Πεδουλάκη με αποτέλεσμα τα διαρκή σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του “τριφυλλιού”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …