Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – Τρίκαλα 79-77

Ρέθυμνο – Τρίκαλα 79-77

gabriel rethymno kolossos

gabriel-rethymno-kolossos

Γλίτωσε το… “έμφραγμα”!
Τα Τρίκαλα έφτασαν μία ανάσα από το “διπλό” το “Μελίνα Μερκούρη“, αλλά το Ρέθυμνο έκανε το καθήκον του επικρατώντας με 79-77, χάρη σε καλάθι του Χαρτ λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, αλλά η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ήταν αυτή που σταδιακά πήρε το πάνω χέρι, δίχως, όμως, να μπορέσει να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Όταν ένα παιχνίδι έχει ρυθμό “run n gun“, με γρήγορες επιθέσεις και πολλά περιφερειακά σουτ, το αναμενόμενο είναι να ευνοηθεί το Ρέθυμνο. Απόψε, όμως, αυτό δεν έγινε αφού ο ξέφρενος ρυθμός που είχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να λειτουργεί προς τέρψιν των Τρικάλων, τα οποία είχαν βρει τον τρόπο να… “πληγώνουν” την άμυνα των Κρητικών.

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν… εκτροχιάστηκε από το τρένο του αγώνα και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση μπόρεσε να παραμείνει σε επαφή με το σκορ καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου εικοσαλέπτου.

Όταν, μάλιστα, τα περιφερειακά σουτ άρχισαν να βρίσκουν στόχο (6/9 στο πρώτο ημίχρονο), τότε οι Τρικαλινοί… ένιωσαν ακόμα καλύτερα. Τι κι αν το Ρέθυμνο είχε εξίσου υψηλά ποσοστά (5/11), οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ (50-46), κυρίως επειδή κυριαρχούσαν στο “ζωγραφιστό” (12/21 δίποντα).

Στην επανάληψη, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, αλλά οι νεοφώτιστοι εξακολουθούσαν να… προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες και με μπροστάρη τον Γιούινγκ πήραν αέρα οκτώ πόντων (49-57) στο 24ο λεπτό, προβάδισμα που, όμως, εξανεμίστηκε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (64-64).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μία σκληρή μονομαχία ανάμεσα σε δύο ομάδες που αρνούνταν να χάσουν. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ ήταν, όμως, αυτή που έδειξε πιο… έτοιμη όταν έπρεπε αφού δεν πανικοβλήθηκε όταν βρέθηκε στο -5 (70-75) στο 35ο λεπτό.

Αντίθετα, βελτίωσε αισθητά την αμυντική της συμπεριφορά, βρήκε λύσεις στην επίθεση και με κάρφωμα του Χαρτ “κλείδωσε” τη νίκη (79-77), αφού το σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ο Πέτροβιτς σχεδόν με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητές: Γκόντας – Μάνος – Καλδίρης.
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 46-50, 64-64, 79-77.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 17 (1), Καλλινικίδης 4, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 12 (3), Ράιτ 3 (1), Καλαμπόκης 11, Κανονίδης, Λάτοβιτς 5 (1), Αλεξάντερ 2, Άρμπετ 3 (1), Γκάμπριελ 20 (2).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 10, Περούνισιτς, Γιούινγκ 13 (15 ριμπ.), Γιαννακίδης 13 (2), Πέτροβιτς 3, Γκρέιντζερ 8, Δεληγιάννης 10, Ματαλόν 6, Μουτακαμπίρ 14 (4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…