Κεντρική Διεθνή Παρέμεινε αήττητη η Χίμκι

Παρέμεινε αήττητη η Χίμκι

popovic khimki

popovic-khimki

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Χίμκι κέρδισε εντός έδρας την Αστάνα του Πατ Καλάθη με 96-75 και παρέμεινε αήττητη στην βαλτική λίγκα έχοντας το “απόλυτο” σε επτά αγώνες.

Η ρωσική ομάδα κυριάρχησε από το ξεκίνημα όταν προηγήθηκε με 26-18 ενώ ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου βρήκε τις λύσεις και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο. Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Ρίμας Κουρτινάιτις πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 31-16 σε αυτό το σημείο του ματς και “καθάρισε” έχοντας 11/22 τρίποντα (50%).

Ο Μάρκο Πόποβιτς με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα κορυφαίος για τους πρωταθλητές Καζακστάν που έπεσαν στο 2-6 ήταν ο Τζέρι Τζόνσον με 14 πόντους και 5 ασίστ ενώ ο Πατ Καλάθης ήταν καλός και τελείωσε τον αγώνα με 8 πόντους (4/4 βολές, 2/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 17 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Η Κράσνιε Κρίλια τα… χρειάστηκε αλλά εντέλει έκαμψε την αντίσταση της Αζόβμας εντός έδρας με 79-76 και ανέβηκε στο 4-4. Οι Ρώσοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο όπου πήραν… κεφάλι με 42-28 και παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν κατάφεραν στο φινάλε να κρατήσουν το ροζ φύλλο. Φοβερή εμφάνιση έκανε ο Ντεμέτρις Νίκολς με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στον άλλο αγώνα της σημερινής μέρας η Τριούμφ κατόρθωσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Τσμόκι Μινσκ εντός έδρας με 80-71 και να πανηγυρίσει την τέταρτη φετινή της νίκη. Η διαφορά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση οφείλεται στο αποτελεσματικό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του Βασίλι Καράσεφ (επιμέρους σκορ 47-30) αλλά και στην “μαγική” παρουσία του Κόρι Χίγκινς που πέτυχε 34 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Χίμκι – Αστάνα 96-75
Τριούμφ – Τσμόκι Μινσκ 80-71
Κράσνιε Κρίλια – Αζόβμας 79-76
Ντόνετσκ – Λοκομοτίβ Κούμπαν (8/12)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Κράσνι Βόλγκογκραντ (8/12)
Νίμπουργκ – Ούνικς Καζάν (8/12)
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Κάλεφ (8/12)
Νίζνι – Τουρόφ (8/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…