Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παιδικά ντεμπούτο

Παιδικά ντεμπούτο

charalampopoulos

charalampopoulos

Θα θυμάται για πολλά χρόνια ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος το βράδυ της Παρασκευής στο Κράσνονταρ της Ρωσίας αφού ο παρά λίγων ημερών 17χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού έγινε ο 2ος νεαρότερος Έλληνας παίκτης που έπαιξε στην Ευρωλίγκα και ο 19ος στην ιστορία της διοργάνωσης με ηλικία κάτω των 17 ετών που έκανε το ντεμπούτο του!

Χρειάστηκαν αρκετές ώρες… ψάξιμο στα αρχεία της διοργάνωσης αλλά η λίστα είναι πλέον έτοιμη. Η λίστα με τους κάτω των 17 ετών παίκτες που έχουν αγωνισθεί στην Ευρωλίγκα από το 2000 μέχρι σήμερα. Λίστα στην πρώτη θέση της οποίας δεσπόζει ο Σέρβος Σέρτζαν Ζίβκοβιτς ο οποίος 9 μέρες μετά τα 15α γενέθλιά του έπαιξε με τη φανέλα της Παρτιζάν κόντρα στην Οστάνδη το 2001!

Ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον. Άλλοι δύο παίκτες ντεμπούταραν σε ηλικία κάτω των 16 ετών, ο Κροάτης Ουγκρινόσκι της Τσιμπόνα το 2004 και ο Τούρκος σέντερ Μαξίμ Μουτάφ της Φενέρμπαχτσε το 2006.

Στη λίστα με τους 19 παίκτες κάτω των 17 ετών που… πάτησαν πόδι σε παρκέ της Ευρωλίγκα περιλαμβάνονται ο νεαρότερος Έλληνας Γιάννης Καραμαλέγκος το 2010 σε ηλικία 16 ετών, ενός μηνός και 23 ημερών αλλά και παίκτες που έκαναν ή εξακολουθούν να κάνουν καριέρα στη διοργάνωση όπως ο ΝΒΑερ πλέον Ρίκι Ρούμπιο (5η θέση), ο Σέρβος Ούρος Τρίπκοβιτς, ο Κροάτης Νταμίρ Μάρκοτα, ο Ιταλός Λούκα Βιτάλι και ο Πολωνός σέντερ Μασιέι Λάμπε!

Δείτε λοιπόν μόνο στο ebasket.gr τα 19… παιδιά της Ευρωλίγκα

pinakaki40

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…