Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

kaimakoglou

kaimakoglou-dixtaki

Η 8η αγωνιστική του Eurocup ολοκληρώνεται απόψε (21:00) με τον αγώνα ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου και στην Βίρτους Ρόμα ωστόσο το διήμερο που προηγήθηκε περιελάμβανε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Βέβαια όπως πάντα το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο σε αυτήν την διοργάνωση αφού πέρα από τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου όπου τα αποτελέσματα προκάλεσαν ανάμικτα συναισθήματα υπήρξαν άλλες επτά παρουσίες Ελλήνων παικτών ή προπονητών που δίνουν τις δικές τους “μάχες“.

Ο Νίκος Ζήσης, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Κώστας Καϊμακόγλου οδηγούν την Ούνικς Καζάν από νίκη σε νίκη και την διατηρούν αήττητη στον έβδομο όμιλο ενώ χαμόγελα υπήρξαν στην Τουρκία και στη Βουλγαρία. Αντίθετα ο Ντούσαν Σάκοτα αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ για έβδομη φορά την φετινή σεζόν. Όπως κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών και προπονητών σε αυτή την 8η “στροφή” της διοργάνωσης.

Η Ούνικς Καζάν συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις, έκανε το “οκτώ στα οκτώ” με πρωτεργάτες ξανά τους τρεις συμπατριώτες μας. Ο Ζήσης έπαιξε 20 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα και τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος. Ο Βουγιούκας πρόσθεσε 17 πόντους (3/5 βολές, 7/12 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη και 2 τάπες σε 21 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ο Καϊμακόγλου πάτησε παρκέ για 18 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα και πέτυχε 4 πόντους (2/3 δίποντα), “μάζεψε” 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο.

Για τον ίδιο όμιλο η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε στις επιτυχίες, κέρδισε εύκολα εκτός έδρας την ΜΖΤ Σκοπίων και έχει μπροστά της δύο… τελικούς με τη Μακάμπι Χάιφα εντός έδρας και τη Ρίγα στην Λετονία προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Βεργίνη και του Δημήτρη Γαλάνη ανέβηκε στο 3-5 στον πέμπτο όμιλο με αντίπαλο την Πίναρ Καρσίγιακα και πλέον θα τα παίξει “όλα για όλα” στους επόμενους δύο αγώνες. Στο χθεσινό ματς ο Βεργίνης ήταν θετικός και… διψήφιος καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους (2/2 βολές, 4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 27 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα έπεσε στο 1-7 στον τρίτο όμιλο μετά την εκτός έδρας ήττα της από την Βιλερμπάν (83-80) και έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο 27χρονος φόργουορντ ήταν μέτριος, χρησιμοποιήθηκε για 20 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα και σημείωσε 6 πόντους (0/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα), πήρε 2 ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…