Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να βρεθούμε σαν ομάδα”

“Να βρεθούμε σαν ομάδα”

markopoulos vlemma

markopoulos-vlemma

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Νίζνι, καθώς οι Θεσσαλονικείς γνώριζαν πριν την έναρξη του αγώνα, πως οι ελπίδες του για πρόκριση στους “32” του Eurocup είχαν πεθάνει, καθώς η Άλμπα Φεχερβαρ ηττήθηκε από την Άνκαρα. Οι “ασπρόμαυροι” παρουσιάστηκαν αδιάφοροι στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

Ο τεχνικός του “δικεφάλουΣούλης Μαρκόπουλος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, σχολίασε: “Ήταν ένα δύσκολο ματς γιατί το αποτέλεσμα δεν έπαιζε ρόλο. Οπότε η συγκέντρωση της ομάδας δεν είναι αυτή που θέλεις. Νομίζω πως αν η Νίζνι ήθελε πολύ το παιχνίδι με την Άνκαρα, δεν θα έχανε ποτέ. Αλλά είναι διαφορετικό να θες το παιχνίδι και διαφορετικό όχι. Θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει αν ήμασταν πιο προσεκτικοί με την Άνκαρα εντός και την Χιμίκ εκτός.

Έχουμε πρόβλημα στο ότι χάνουμε από σουτ τριών πόντων στις κρίσιμες στιγμές. Τώρα θα πρέπει να βρεθούμε σαν ομάδα, έχουμε στοχεύσει στις αδυναμίες που έχουμε και ελπίζουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Είναι πρόκληση να συμμετέχεις σε ένα ευρωπαϊκό θεσμό. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να στοχεύει ψηλά και όχι να είναι απλά παρών σε αυτές τις διοργανώσεις αλλά να έχει διεκδικεί. Πρέπει να παίρνουν εμπειρίες, πρέπει να αισθανθούν το γήπεδο σε αγώνες Α1.

Ξέρουμε πως έχουν αδυναμίες αλλά κάποιοι από αυτούς θα κουβαλήσουν τον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια. Η Άνκαρα έφερε έναν ακόμη παίκτη κατά την διάρκεια της διοργάνωσης ενώ η Νίζνι πρόσθεσε δύο παίκτες μετά την έναρξη της διοργάνωσης. Κοιτάξαμε όλες τις ομάδες στα μάτια και αυτό ήταν κέρδος για τους παίκτες. Είναι άλλο να παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλο στο εξωτερικό. Πιστεύω τα αποτελέσματα θα έρθουν για τον ΠΑΟΚ και στο ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μπόγρης (πρώτος σκόρερ του “δικεφάλου” στο Eurocup) σημείωσε: “Εμείς ξέραμε πως δεν θα περάσουμε στην επόμενη φάση και ίσως ήμασταν πιο χαλαροί. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και ο κόουτς δοκίμασε σχήματα. Νομίζω πως τώρα μετά την ξεκούραση που έχουμε, θα γυρίσουμε σελίδα. Η Άνκαρα είχε το καλύτερο ρόστερ και μετά πήρε τις νίκες που ήθελε. Κάναμε καλές εμφανίσεις κα θεωρώ πως ήταν δικό μας λάθος αυτό που έγινε.

Είχαμε εμπειρίες στη διοργάνωση και αυτό μας βοήθησε σαν ομάδα αλλά μετά νομίζω πως μετά ήρθε η κούραση. Τώρα θα δουλέψουμε καλύτερα για το πρωτάθλημα. Ηταν θετική η παρουσία μας και τώρα συνεχίζουμε. Νομίζω πως ήταν σωστή η απόφαση να παίξουμε στο Γιούροκαπ“.

Από την μεριά του ο προπονητής της Νίζνι, Ζόραν Λούκιτς, σχολίασε για την μη πρόκριση του ΠΑΟΚ: “Είναι δύσκολο να παίξεις παιχνίδι όταν το αποτέλεσμα δεν σημαίνει τίποτα για τον όμιλο. Ο στόχος για εμάς ήταν να τελειώσουμε τίμια τη διοργάνωση. Είναι καλό που κερδίσαμε γιατί τώρα θα επιστρέψουμε με ένα καλό συναίσθημα. Ο ΠΑΟΚ άξιζε να περάσει στην επόμενη φάση αλλά μερικές φορές πρέπει να έχεις την τύχη με το μέρος σου. Ετσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο τελευταίο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…