“Μόνο… Μακάμπι”

pedoulakis manolopoulos

pedoulakis-manolopoulos

Η προσοχή όλων στον Παναθηναϊκό είναι στραμμένη στον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ουδείς σκέφτεται ή απασχολείται με τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως τόνισε -μέσω του paobcblog- ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία των Ισραηλινών, τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και το τι πρέπει να κάνουν οι “πράσινοι” για νικήσουν.

Αναλυτικά:

“Καλησπέρα σε όλους,

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με κρίσιμα και δυνατά παιχνίδια και ο βαθμός συγκέντρωσης μας θα πρέπει να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Γυρίσαμε από τη Ρόδο και πλέον ασχολούμαστε με το επόμενο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι.

Προερχόμαστε από μια καλή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, απέναντι στη Λοκομοτίβ Κούμπαν και θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι οι σύνθετες άμυνες που εφαρμόζει ο αντίπαλος μας, με διάφορα σχήματα ζώνης, παγίδες και μαν του μαν, καθώς αρέσκεται στο ν’ αλλάζει τον τρόπο της άμυνας του. Θα πρέπει να διαβάζουμε, λοιπόν, την άμυνα σε κάθε επίθεση μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, εκτελώντας οι παίκτες μας την τακτική πάνω στην οποία προετοιμάζουμε το παιχνίδι.

Σαφώς και πάμε μόνο για τη νίκη χωρίς να μας ενδιαφέρουν καθόλου τα σενάρια του καταρτισμού των ομίλων του ΤΟΡ-16. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το τι κάνουμε εμείς και πως θα βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όπως προείπα είναι μια περίοδος με πολύ δυνατά παιχνίδια.

Θέλουμε να δουλέψουμε μέσα από την προπόνηση μας, ώστε να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα στο γήπεδο. Μετά την αναμέτρηση με τη Μακάμπι ακολουθεί ο νοκ άουτ ημιτελικός με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, με αυτό το παιχνίδι θ’ ασχοληθούμε μετά την αναμέτρηση της Πέμπτης.

Για εμάς προέχει ο αγώνας με τη Μακάμπι ώστε να κλείσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Παίζουμε στο γήπεδο μας και είμαστε βέβαιοι πως οι φίλαθλοι της ομάδας θα μας στηρίξουν όπως κάνουν πάντα και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον στόχο μας.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Σωτήρης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …