Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Κλειδί η άμυνά μας”

“Κλειδί η άμυνά μας”

manolopoulos sef

manolopoulos-sef

Λίγες ώρες μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος… πήρε το όπλο του και σχολίασε τα τεκταινόμενα στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού. Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη αναφέρθηκε στα “κλειδιά” της νίκης, τη “θυσία” των δύο “λαβωμένων” παικτών του “τριφυλλιού” και το αμυντικό πλάνο των “πρασίνων”.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Γεια σε όλους,

Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από ένα πολύ καλό σερί νικών, δεν είχε χάσει φέτος. Είχε παίξει καλό μπάσκετ, με υψηλά σκορ στην επίθεση και καλή αμυντική παρουσία.

Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα, τους σοβαρούς τραυματισμούς παικτών μας και αναγκαστήκαμε να επιστρατεύουμε δύο παιδιά που πέρασαν δύσκολα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τόσο ο Ματσιούλις όσο και ο Παππάς “θυσιάστηκαν” για την ομάδα και την έβαλαν πάνω απ’ όλα. Παίξαμε χωρίς τον Ρόκο που είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Κλειδί ήταν η άμυνα μας, κατεβάσαμε τον Ολυμπιακό σε πολύ χαμηλό σκορ, ξεκινήσαμε από νωρίς με αλλαγές. Βάλαμε τον Γκιστ πάνω στον Σπανούλη, όπου έκανε καταπληκτική δουλειά, επίσης πολλές φορές μετά τα πικ εν ρολ έπεφτε πάνω στον Λάσμε και έτσι του κόψαμε τη δημιουργία και το σκορ.

Κάναμε γενικά πολλά τρικ στην άμυνα ώστε να σταματήσουμε την καλή κυκλοφορία του Ολυμπιακού, που είναι ένα δυνατό στοιχείο του. Στην επίθεση παίξαμε πολύ μυαλωμένα σύμφωνα με το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει.

Βάλαμε τη μπάλα μέσα, πάρα πολλές φορές για αυτό πήραμε βολές καθώς επιλέξαμε να επιτεθούμε από το ζωγραφιστό, διαβάσαμε πολύ τα μις – ματς που είχε ο Ολυμπιακός και από εκεί σκοράραμε, παρότι δεν είχαμε καλά ποσοστά, ούτε στις βολές, ούτε στα σουτ μας. Είναι μια νίκη που μας οδηγεί στον τελικό Κυπέλλου και γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία.

Ήταν ένα νοκ άουτ ματς που μας φέρνει κοντά στον έναν στόχο μας. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα, με υγεία σε όλο τον κόσμο. Εμείς δεν έχουμε πολύ χρόνο για ξεκούραση, αφού έχουμε μπροστά μας το ΤΟΡ-16 και πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Σωτήρης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…