Κεντρική Basket League Αγώνες ΚΑΟΔ – Ρέθυμνο 83-82

ΚΑΟΔ – Ρέθυμνο 83-82

brown kaod

brown-kaod.

Νίκη – ανάσα!…
Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, ο ΚΑΟΔ γεύτηκε τη χαρά της νίκης επικρατώντας εντός έδρας του Ρεθύμνου (83-82), σε έναν αγώνα που είχε ιχνοστοιχεία θρίλερ αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου.

Το άγχος ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους, πάντως, να είναι αυτοί που… αδυνατούσαν να το ελέγξουν. Κάπως έτσι υπέπεσαν σε έξι (6) λάθη στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα αδυνατώντας να ξεφύγουν στο σκορ (8-7), απέναντι στο Ρέθυμνο που ήταν άστοχο (κυρίως από την περιφέρεια). Παρόλ’ αυτά, ο ΚΑΟΔ είχε (ελαφρώς) το πάνω χέρι στην αναμέτρηση διατηρώντας βραχεία κεφαλή στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-17).

Με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που το Ρέθυμνο δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον υψηλό ρυθμό που απέκτησε ο αγώνας από ένα σημείο και μετά.

Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ εκμεταλλεύτηκε την εκτελεστική δεινότητα του Άρμπετ στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάει στα αποδυτήρια έχοντας… μαξιλαράκι ενός πόντους (42-43), που δεν την εξασφάλιζε στο ελάχιστο εν όψει της επανάληψης.

Στο δεύτερο μέρος, παρά το γεγονός πως οι Κρητικοί προηγήθηκαν με +7 (49-56) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, δεν κατάφεραν να “κλειδώσουν” τη νίκη. Κι αυτό γιατί ο ΚΑΟΔ αντέδρασε, πίεσε στην άμυνα από το 25’ μέχρι το 30’, με αποτέλεσμα να επιστρέψει σε θέση οδηγού (61-60).

Η υπόθεση “νίκη” κρεμόταν… από μια κλωστή στην τελευταία περίοδο αφού ναι μεν οι Δραμινοί διατηρούσαν το προβάδισμά τους, αλλά έβλεπαν τους παίκτες του Ρεθύμνου να επιστρέφουν άμεσα στη διεκδίκηση του αγώνα (64-61, 69-63, 76-75).

Ο ΚΑΟΔ μπήκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έχοντας ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι τους τέσσερις πόντους (83-79) λίγο πριν το τέλος, χάρη σε λέι απ του Ζάρα. Στα εναπομείναντα (λίγα) δευτερόλεπτα, το Ρέθυμνο δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από το να ρίξει τη διαφορά στον πόντο (83-82) με τρίποντο του Ράιτ.

Διαιτητές: Τανατζής – Παναγιώτου – Τζαφλέρης.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 42-43, 61-60, 83-82.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Τσόβιτς, Τζόουνς 19 (2), Μπράουν 17, Βον 4, Μάρκοβιτς 18 (4), Σπυριδωνίδης 5 (1), Μπάβτσιτς 13, Ζάρας 5, Μπένας 2.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 9 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 4, Αγγελόπουλος 6, Ράιτ 19 (4), Καλαμπόκης 6 (2), Λάτοβιτς 10 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Αλεξάντερ 4 (1), Άρμπετ 10 (2), Γκάμπριελ 14.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…