Κεντρική Basket League Αγώνες Ηλυσιακός – ΠΑΟ 60-87

Ηλυσιακός – ΠΑΟ 60-87

jankovic dunk ilisiakos

jankovic-dunk-ilisiakos

Άλλο Ευρώπη, άλλο Ελλάδα
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 87-60 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μοίρασε το χρόνο μεταξύ των παικτών του, με τους Νίκο Παππά (16π.) και Βλάντο Γιάνκοβιτς (19π.) να ξεχωρίζουν, την ίδια ώρα που από πλευράς γηπεδούχων ο Ντι Τζέι Στέφενς (19π.-8ριμπ.) ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να “πληγώσει” σημαντικά την άμυνα των “πρασίνων”.

Ο Ηλυσιακός έδειξε στο πρώτο δεκάλεπτο διάθεση να κοντράρει στα ίσια τον Παναθηναϊκό εκμεταλλευόμενος κυρίως την πολύ καλή εμφάνιση του Στέφενς. Ο δυναμικός φόργουορντ ήταν αυτός που αποτέλεσε την “αιχμή του δόρατος” για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έβαλαν… δύσκολα στο τριφύλλι στην πρώτη περίοδο. Πέραν αυτού, όμως, δεν κατάφεραν να ελέγξουν περισσότερο το ρυθμό αφού μετά το 14ο λεπτό το γήπεδο άρχισε να… κατηφορίζει.

Έτσι, το +4 (27-23) του Παναθηναϊκού μετατράπηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε +15 (42-27) τέσσερα λεπτά αργότερα, με τους “πράσινους” να “ανεβάζουν στροφές” και με μπροστάρη τον Γιάνκοβιτς να αποκτούν διαφορά ασφαλείας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (46-32). Κι αυτό γιατί είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων “καμουφλάροντας” με αυτόν τον τρόπο την αστοχία τους από την περιφέρεια.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό στο οποίο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη “καθάρισε τη μπουγάδα”, με τους Παππά και Γκιστ να συμβάλλουν στη διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του τριφυλλιού. Οι δυο τους αποτέλεσαν το ιδανικό στήριγμα του Γιάνκοβιτς και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός απέκτησε αέρα είκοσι τριών πόντων (66-43) δίνοντας ουσιαστικά διαδικαστικό τόνο στην τελευταία περίοδο.

Εκεί, οι δύο προπονητές επιδόθηκαν περισσότερο σε δοκιμές εν όψει της συνέχειας που θα τους βρει να δίνουν πολύ κρίσιμα παιχνίδια σε Ευρώπη (Παναθηναϊκός) και Ελλάδα (Ηλυσιακός). Το τελικό +27 (87-60) με το οποίο επικράτησε το τριφύλλι δεν χωρά περαιτέρω ανάλυση αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν ορατή σχεδόν από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας – Παναγιώτου – Μαλανδρής.
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-46, 43-66, 60-87.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 4, Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7 (1), Στέφενς 19 (1), Βαβάτσικος 5 (1), Ιωάννου, Τζουγκαράκης, Μποντζ 9, Άντερσον 10 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 4 (1), Κάρι 3 (1), Μπατίστ 14 (7/7 δίπ.), Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14 (1), Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19 (2), Ματσιούλις 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …